Tuesday, March 6, 2012

TTC:period menggila+berubat traditional

Assalamualaikum..

Sangat sedih,mungkinkah sejarah akan berulang?macam ne nak buat ni?ape salah noora buat?efek epo?atau efek madu+habatussauda?atau apa??berat tetap sama..takkan sebab berat..buntu..keliru dan sedih...miss p delay...dah 4hari...baru je elok datang cantikcantik 3-4bulan..ni dah wat hal balik..hari ni dah CD34..risaunya...nak try lumiglow la..ok tak?hurmmm..upt wat dah 2kali...sekali masa DPO14,sekali masa DPO16...-ve...mana miss p ni....xpenah macam ni...=(..sakit nak terperiod tidak,simptom pregnant pun takde...mcm ne tu?haiiih....

Semalam g berubat traditional,thanks sangat2 to my friend faezah n her husband daus,both ni kawan noora dari kecik.Dorang dah 2years married,baru conceive.Berkat tangan makcik tu dengan izin Allah jua.Makcik tu urut-urut satu badan sket,alih-alih telur(untuk tengok penyakit).Takde masalah,alhamdulillah.Cuma angin n lemak je kena keluarkan.*syabas noora,doktor ngan makcik ni cakap benda yang sama.Tak fahamfaham lagi xtau la nak kata ape.*T_T.

14 comments:

Little world said...

dont worry...SABAR...Insyaallah ada ler nanti tu cik P/berita gembira....insyaallah....EPO jangan makan lepas dah ada DPO(Dr sue nasihat dulu)

PutriesNoora said...

memang dah makan after DPO tu..=)..insyaAllah amin...^_^

PUANSTOBERI said...

Stress kot... tkpe la.. esuk lusa dtg la dia tu. Rilek2 n chill okeh :))

Carmello said...

Assalam Noora... Inshaallah... Takda pape.. Rasanya EPO dan madu+habatussauda takda negative effect.. Sabar erh... Sampai masa nanti sampai lah tu Cik P atau pun +ve test... Doa yang baik2... Jangan risau2 sangat... =)

PutriesNoora said...

kekda:sgt xstress...huhu...rileks sgt...xpk pape pun..rasa kena pk kot..hehehe

PutriesNoora said...

carmello:tula setahu noora org yang amik tu dari period delay lama terus cantik je period dia..tapi kalau +ve..alhamdulillah...huhuu..tapi kalau delay tetiba tu yg risau..aiyyakk...

cheq sue dieyha said...

sme lh kte,tiap kali pergi mengurut pn mesti mak cik2 tu ckp badan byk angin.x tahu lh cmne nak buang angin dlm badan ni..ishh.

PutriesNoora said...

tula..noora siap leh rasa angin gerak2 kemain dalam badan..dari kecik2 dah mcm ni...emmm

Dahlia Sayang said...

urut badan bagus. buang angin dalam badan.sy pun teringin nak urut badan semula...

PutriesNoora said...

dahlia:tula..memg bestkan..tapi makcik ni urut kejap je..huhu...1/2jam je mcm tu...tapi okla..=)

Suwaibah YS said...

hurmm..situasi yang sama.. period tak betul..sbelum ni ok... makin lama makin awal ..tapi ni dh lewat 2 hari.. waiting n waiting

PutriesNoora said...

waiting....=)

sila1209 said...

aku ni miss p dtg mmg x pernah ikut schedule...biasa slalu lewat...kdg2 sampai lebih 40 hari utk 1 complete cycle...bila dah lewat mula la pk preggy ke...tp nak cek takut -ve...huhu...last2 masa preggy hr tu tau dah dekat 2bln dah preggy rupanya...

PutriesNoora said...

sila:aku lepas kawen baru period duk delay,paling lewat 39days,tapi after HSG,elok je balik..30days dah period..barula 3bulan kot ok..ni dok delay...berdoa yang baik2 saja=)