Thursday, August 30, 2012

renovate dapur=)

Assalamualaikum,

Hai,dalam kesibukkan nak raya hari tu,kitorang telah pun buat keputusan last minute untuk renovate dapur.Asalnya kekonon nak repair sinki je sebab sebelum tu dah penat mengecat rumah.Alih-alih habis satu dapur kitorang renovate.Nasib baik tokey tu memang baik nak terima permintaan kitorang yang super duper last minute.Lebih kurang 12 hari sebelum raya!!Tokey tu cakap "saya belani janji boleh siap sebelum laya punyaaa".Ahaksss=D

Maka bermula episod renovate,tukar tiles lantai,dinding,table top,sinki,kabinet,tingkap+grill (dapur+bilik atas),awning dapur.Serius cuak!Siap fikir nak raya kat mana kalau tak siap.Untuk pengetahuan semua,noora tinggal dengan mak noora.Rumah ni isyaAllah,diwariskan pada noora.Demi masa depan,kena gagahkan jugak poket beli barang-barang baru dan renovate ikut kemahuan hati sanubari.

Alhamdulillah,raya kali ni boleh tahan serba baru rumah ni,langsir,tv lcd,astro,dapur gas,dapur,barang2 dapur yang baru,mesin basuh,almari kasut besar (padahal kasut sikit je,hahahaha).Inilah hasil doa mak yang selalu doakan rezeki untuk anak menantu nya kan.sayang mak=)

Meh noora nak tayang gambar dapur.Gambar lain takyah tayang.Gambar dapur je penting sebab hasil keperahan kepala otak (search kat internet je pun =p).

dapur yang berjasa selama 20tahun++ sedang dipecahkan oleh abg indon



Taraaaaa!!!sorry bersepah baru sudah masak.huhuhu

Last picture!



ada orang dipaksa enteprem lepas keluar toilet=P


Kalau perasan pintu kaler merah tu macam comot sikit,tak sempat cat!!lepas raya sambung cat pintu tu.Kasik chance tuan rumah beraya dulu.hehehehe.

28 comments:

Ninie said...

cantekkkkk.....

♥ dak pink said...

Wah bestnya dapat beraya dengan dapur baru. Makin seronok lah kan memasak bila dapur cantik.

PutriesNoora said...

ninie:tq dear=)

PutriesNoora said...

ain:semangat sangaaattt...hahaha

♥ ROS ♥ said...

Cantik dapur baru.. Mesti lagi bersemngt nak masak kan .. Hahhaah :)

PutriesNoora said...

ros:semangat sikit je..sbb bertambah sayang nak guna..takut bersepah...hahaha

PUANSTOBERI said...

oh. ini le yg kata sama ngan akak tu ari yer.. hikhik :)

PutriesNoora said...

kekda:haaaa..tula...mirip...hehehe

Ina Haireina said...

tgk sebelum.. cantik jugak..

tgk selepas.. Ya Allah.. cantiknye dapo.. best nye dapat dapo secantik tu.. mesti hari2 masak sedap kan.. hehehe..

Little world said...

cantekkk!@!!--i like.

Umaira Umar said...

aonok la pasni aktiviti masak memasak di dapor...

PutriesNoora said...

ina:sebelum tu cantik gak..tapi dah 20tahun lebih..huhu..bnyk reput sana sini dah..hehehe

PutriesNoora said...

LW:tq dear!=)

PutriesNoora said...

umaira:leh tahan la..hehehe...tp sayang nak guna...sikit2 lap..hahaha

nur hidayah isa said...

wah cantik. bape bajet renovate ni?

PutriesNoora said...

hidayah:bajet ni dalam 6k++..=)

Zana Adieyza said...

wah, lepas ni lagi bersemangat la nak memasak.. cantik !!!

chinta... said...

wah cantikkkkkkkkkkk....sesuai nmpak moden..bila lah chinta nak ada rumah mcm noora gak..hiks3

PutriesNoora said...

zana:hehe..tq zana!semangat sampai xtermasak..hehehe

PutriesNoora said...

chinta:tq dear!insyaAllah..ada rezeki tu..=)

Chek Jasz said...

cantek la dapur bru tu..nmpak xclusive

PutriesNoora said...

chek jasz:xlah..biasa2 saja...nway tq=)

eKa said...

cantikkk sgt2...

fifi said...

cantiknye dapur.. 2 3 kali fifi scroll atas bawah nak tengok perbezaan.. hehe.. selamat hari raye akak nora..

PutriesNoora said...

eka:tq eka..tp dapur eka pun cantikkk!=D

PutriesNoora said...

fifi:hoho...dapur lama tu nampak ok lagi kan...tapi dah lama sangat tu..20tahun lebih...sinki rosak teruk dah..tingkap pun dah reput...=)

Norhaya said...

boleh bagi contact no. contractor ni tak?

Norhaya said...

kat area mana rumah u ni. Boleh tak dpt kan contact no contractor no