Friday, September 7, 2012

TTC: Kelapa muda dan asben kesayangan

Assalamualaikum,

Wut wut,nak mengambil masa mengupdate umpama menunggu bulan jatuh ke riba.Punya la malas kemain.Nak tunggu galaxy note la baru rajin.**uhuk uhuk!harap en.asben faham!hahaha**

Kelmarin iaitu pada hari isnin baru ni,noora telah pun selamat didatangi oleh si dia yang kaler merah tu.Alhamdulillah,awal sket dari bulan lepas.Maknanya hormon berkelakuan baik.hohoho.Nak dijadikan cerita,balik dari kerja hari berkenaan,noora ngan en.asben pun menyinggah ke giant nak beli barang dapur sket.Cer teka apa yang noora jumpa???







KELAPA MUDA yang sangat fresh!!!!




Dan dengan rakusnya terus letak dalam troli,en.asben ikutkan saja kemahuan isteri dia yang ntah pape ni.hehehe.Balik rumah terus nom nom nom nom.Hasilnya,esok pagi bangun...perut cramp kaw-kaw punya!!huwaaaa....tapi gagahkan diri g kerja.Tapi hazabedah sungguh.Sakit macam orang gugur tu.Tepat kul 5,noora dah tak leh blah.Siap nak pitam-pitam.Balik je rumah memang dah tak leh jalan langsung.En.asben yang cuak tengok bini dia terus picit-picit satu badan,siapkan makan,semua la.Soooooo sweeetkannnn.Barula rasa disayangi *owh tetiba*...hahaha...Opss ni bukan lawak okeh...sakit tu memangla sangatsangat power rangers.

Memang noora pernah tau yang minum kelapa muda bagus time period,tapi maybe not on first day period.Oh my English!@_@ 2hari berturut-turut cramp memang menyedihkan.So,ingat ni sampai kapan pun yaaa noora!



Psssssst tenkiu en.asben,kalau awak picit-picit konfem elok lepas tu..saya dah agak dah awak ada sakti untuk rawat saya,awak je xcaya......ngeeeeeee=D


5 comments:

Ninie said...

dear...minum kelapa muda lepas period...bukan time period..tu yg jd mcm tu...contohnye time dah hari2 last peyod yg dah tgl skit2 tu bleh start minum...then xleh minum seminggu sebelum ovulasi..

bace entry awk ni wat ninie risau jer....jgn wat lg taw...take care!!

PutriesNoora said...

ninie:yeke!!patutla kemain turun darah macam keguguran...siap xleh jalan tau...ngeri...xbuat dah..huhu

Anonymous said...

mana cari kelapa muda ni?saya nak minum tuk wat ubat darah tinggi

PutriesNoora said...

anon:bnyk kedai yang jual kelapa muda...xsusah nak cari pun...=)

aquagugurl said...

Noora : petua untuk pregnen..minum air kelapa lepas kering period selama 4 hari berturut2..ada kawan kat forum dapat dari bidan dia ngurut..