Friday, September 7, 2012

TTC:Remuk,retak,berkecai

Assalamualaikum,

Raya tu memang best,tapi untuk yang ber TTC,raya merupakan satu cabaran yang perlu ditempuh dengan penuh kesabaran.

Macam raya noora tahun ni,alhamdulillah,tiada soalan-soalan cepumas *setakat ni,sebab raya belum habis* dari saudara mara tentang zuriat.Tapi sebenarnya ada cabaran yang lagi besar yang noora redah tahun ni.

Cabaran 1: Ber potluck dengan geng-geng diploma+degree,lepas segala rindu dapat berjumpa,gosip,makan-makan dan lain-lain.Tapi,balik sebak+nangis bila dengar semua member yang kawen baru ni semua dah pregnant dan ada yang bersalin.Noora happy for them but sad for myself and husband.Hanya Allah yang tahu perasaan noora ngan asben.

Cabaran 2: Husband geng's meeting.Ada member dorang nak kawen wat open table.So kira beraya sekali la kat situ.Geng asben noora ni ada 8 orang.sorang yang open table,sorang lagi bakal kawen bulan 11,yang lain semua dah kawen.Timing kawen semua dekat-dekat antara satu sama lain.Memang sangat la close nya.Dalam berat hati dan langkah,kami pergi jugak.Guess what my dear?yang dah kawen 6 pasangan kan?sorang tak dtg,dia ada sorang baby boy.So,ada 5 pasangan yang dah kawen kan.3 darinya dah dukung baby,1 sedang pregnant 6months.Now,tinggal berapa?satu!!!ya tepat!!1 pasangan!!!

Pasangan itu adalah noora dan en.asben.

Boleh anda rasa apa yang saya rasa?Boleh anda rasa balik rumah apa keadaan saya dan suami?Boleh anda tahu betapa bengkaknya mata saya yang tido dalam pelukan erat suami yang tenangkan saya sedangkan dia pun sedih?Dorang semua tak salah,saya tak salah,asben saya pun tak salah.Bukan salah sesiapa.Saya dan suami cuma sedih,tak tertanggung rasa saya untuk menghadap situasi yang sama lagi.Ya Allah,pada Mu ku mengharap sinar,padaMu ku mengharap bahagia.Kau saja yang mampu menolongku ya Allah,pulihkan aku dari sakit ini ya Allah.Kurniakan kami zuriat agar kami turut merasa bahagia itu ya Allah.Sesungguhnya Kau Maha mendengar,lagi Maha mengasihani.Ampuniku yaAllah.

Cabaran 3,bakal noora lalui sabtu malam ahad ni.Perjumpaan raya dengan rakan sekolah.Harap,hati tidak remuk lagi.=(

18 comments:

Anonymous said...

salam. bnyk2 bersabar.. sy jugk berada dlm situasi yg sm spt awak. cume ms kite je yg berbeza. sy hadapi situasi camni selama 3 tahun lebih.. hanya Allah je yg tahu perasaan kite kan..

smp skrg sy akn elakkn diri dr bejumpe dng kawan2 lama. sbb sy nak jg hati dan perasaan sy.. biarlah org nak ckp ape pun, sbb dorg x kan faham perasaan kite.

Puan K said...

Harap Noora akan kuat hadapi semua ni... Sabar ye? Insya'Allah... waktu ita akan sampai kelak... Nnt K suh Baby Hajir doakan Noora dan kita semua cepat2 dpt baby eh? :)

PutriesNoora said...

anon:kan..=(...moga Allah beri kita zuriat cepat2 ye..amin...

PutriesNoora said...

puan k:yeaay!baby doakan eh sayang!=)

♥ ROS ♥ said...

Sabarnyer... Insyallah ade rezeki noora.. Ros dulu pun ade kna sindir2 gak.. Tp skrg alhamdulillah ros nk masuk dua, diorg blum lg... Ade hikmahnyer..:)

Siti Nursyuhada said...

sabar laa noora... inyallah sume tue ada ganjanran buat noora ng suami... percaya laa... yg penting jgn putus asa k... sue akan sll doakan kawan TTC sume satu hari uhan akan makbulkan doa kalian... amin

Little world said...

byk2x kan BERSABAR---Insyllh DIA MAHA MENGETAHUI...........

pnsusu said...

Hati kita menangis...muka terpaksa senyum untuk sedapkan hatu kawan2...kadang2 su su jd takut nak beraya dgn kawan2..bukannya apa....kita seronok dgn meteka...tp bila ada org yg tny solan cepu emas tu mula la kami cemas...sedih

PutriesNoora said...

ros:thanks ros...nak juga rasa begitu...huhu

PutriesNoora said...

sue:thanks atas doa sue...aminnnn=)

PutriesNoora said...

lw:insyaAllah...aminnnn!=)

PutriesNoora said...

pn susu:tula cemas sampai lemas..huhuhu...insyaAllah rezeki kita sampai ye=)

Bouncing and Cherubic said...

as long as mereka tak tanya apa2 atau buat jokes pasal kita tak beranak atau sindir2 --tak mengapa, boleh pergi and be happy..cuma hati kena tabah kalau mereka cerita pasal anak..

memang naik gila kalau difikir2kan..jadi usah fikirkan..

PutriesNoora said...

BnC:part cerita yang xtahan tu kan...huhuhu...dah la kita sorg je..lagilah rasa nak berguling kat situ gak..hehee

Anonymous said...

kita pun paham perasaan awk..wlupun kita baru je bernikah tapi perasaan nak ank sendiri berbuak2..kadang2 rasa down keputusannya negatif..jeles bila org ada baby..mudah2an Allah kurniakan saya kan anak..insyaallah amin...

PutriesNoora said...

anon:insyaAllah..ada zuriat untuk kita..=)

Azhafizah Md Nor said...

be strong ya nora..orang sabar ni selalu dapat yang terbaik.btw,fiza ade dengar pasal buah zuriat kat fb..try tanya pada owner page.tak salah mencuba.

PutriesNoora said...

fza:ada gak pernah minum dulu..insyaAllah nanti minum lagi..thanks ya!=)