Tuesday, September 25, 2012

TTC:Saya usaha,meh nak gosip girl meh=)

Assalamualaikum,

Motif nak tajuk macam tu?Hmmm,sebenarnya hati ni rasa down,sedih,sayu,pilu dan kawasan yang sewaktu dengan nya hari ni.Taktau la kenapa semua benda nak terasa.*pms la kot*.Bila bukak blog pagi ni,terbaca berita orang pregnant sana sini,ada yang dah masuk dua.noora satu pun belum.(mungkin akan dapat sekali dua,sapa tau=).)

Noora kan kekadang makan nasi berulam kacang botol cecah belacan la dengan orang yang selalu cakap noora ni tak usaha,kalau dah TTC konfem la noora usaha.Kata baca blog kita,tapi leh taktau kita usaha ke tak,g treatment ke tak.Aiyayaya,noora tak marah tapi tolongla jangan post dekat fb noora pasal ni.Noora pun ada maruah,ada family yang nak dijaga hatinya.Ada kawan-kawan yang ramai.Plissss la kalau rasa dah lama mengidam nak tanya soalan sensitif,soalan cepumas,soalan bodoh,soalan bangang sila la pm.Jangan tulis terang-terangan sampai menyakitkan hati atau mengaibkan noora.Noora merayu sangat=(

Hari ini noora nak bongkarkan TREATMENT TRADITIONAL yang noora dah buat *puashatiakudapatcapslock!* treatment moden dah penah citer banyak kali,sapa pernah baca bagus,anda memang best!

1. Noora dah berulang kali,sejak awal perkahwinan,berurut dengan mak yam yang dok kat kapar klang.Mak yam ni ala-ala mak lang yang femes kat TTC group tu,cuma mak yam ni xde le menjolok untuk TVS sebab dia leh scan guna mata je,erkkks,lebih kurang gitula.Tahap urutan memang power rangers,sakit ya ampunnnnnnnnn,sapa tak leh tahan baik tak yah.Sumpah sakit gila!Lelaki pun tak sanggup.Tapi konfem kedudukan rahim dan segala salur will be ok,alhamdulillah=) dan mak yam sangat baik!Ada gak ramai yang berjaya concieve dengan dia,depends la.Rezeki Allah kan=)

2. Bidan lupa nama,kat sungai udang klang.makcik ni main kalih-kalih telur and urut badan.Kawan noora TTC dua tahun,conceive lepas urut kat makcik ni.Dia yang bawak noora g sini.Makcik ni urut super slow,hampir tak berasa.huhuhu.3kali je g,pastu makcik tu kata noora ok dah,tak de pe dia nak betulkan,kalih telur pun hasil keluar hanya lemak.**giler stress,nampak sangat gemuk**

3. Pakcik Mat Zin,kat kuala pilah negeri sembilan.Rumahnya nun jauh dalam felda.Gila mencabar sebab kena datang malam-malam dan 3hari berturut-turut.Siang pakcik jaga kambing ngan lembu,tu yang tak leh berubat.Yang mencabarnya nak redah felda gelap gelita,pastu balik kerja terus rushing g,sampai klang balik kul 1pagi.3hari laki bini g kerja separuh sedar,huhuhu.Alhamdulillah,pakcik kata noora ok sihat.Check guna tapak kaki ikut kaedah perubatan Islam.Dia urut kan en.asben dan bukakan laluan *kot* untuk benih2 bergabung,meletop kebabom!Pakcik ni serius baik and klaka.=D

4. Abang zahar,meru klang.Kitorang ingat abang ni leh ubatkan suami isteri macam pakcik mat zin.Tapi rupanya lelaki sahaja.So en.asben la yang di massage satu badan dari kepala sampai kaki.En.asben kata,dasat giler,rasa nak menitis airmata dia kata.hohoho.Abang tu kata,kalau berurut memang la sakit,kalau nak sedap g spa ;p...hahaha...hambiikkkk!!

5. Rawatan batin,ni in progress.Takleh citer lebih,bukan sebab apa pun.jangan nak saspen sangat k.Noora xleh citer sebab tak pandai citer.Cuma nak bagitau,tempat jayfarhana berubat.Doa dan harapan noora kali ni cukup tinggi.Harap Allah berkati usaha noora dan en.asben kali ni.Tinggi harapan agar Allah makbulkan doa kami.=)




Dear my lovely children,

mummy ngan daddy dah usaha macam-macam untuk dapatkan kamu semua.mummy ngan daddy tau,kami tak sebaik malaikat yang sedang menjaga kamu diatas sana.tapi mummy ngan daddy nak kamu semua tahu yang mummy ngan daddy akan usaha bersungguh untuk menjaga dan mendidik kamu semua.Semoga Allah mengizinkan kita bersama.Mummy ngan daddy dah harung macam-macam keadaan demi kita.Mummy tau kamu semua tak baca blog mummy sekarang,mummy memang suka melawak tapi mummy tau kamu semua dengar suara hati mummy kan..kuatkan semangat kamu semua untuk bersama daddy ngan mummy k,sebab mummy ngan daddy dah lama kuat semangat untuk bersama kamu semua.kusss semangat=)

love from mummy and daddy.



44 comments:

Zana Adieyza said...

part mummy & daddy tu buat zana nak nangis ok!!! serius rasa sedihhhhhhhhhh sangat2.. x tau kenapa...

noora, x mo stress yer dear.. insyaAllah x lama lagi ada rezeki noora...

PutriesNoora said...

zana:insyaAllah dear...amin..aminnn=)

Little world said...

salam Noora--itu laa sebahagian daripada DUGAAN...
jangan stress2X--tu yang penting---biar laa org nak kata per--yang penting diri kita ...

Aida said...

kak nora..
leh tak bagi aida no.tpn dan alamat makcik matzin kuala pilah tu..

PutriesNoora said...

lw:InsyaAllah,noora cuba sebaik mungkin=)

PutriesNoora said...

Aida:bagi email aida,nanti sy emailkan=)

aquagugurl said...

sabar yea Noora..kita serupaaaa..insyallah,nnti ada rezeki kita jugak..saya pun dah baper kali urut,smpai 1 tahap rasa malas asik pi berurut je..yg urut kali ke-4, bidan tu siap cakap, next month kalau tak period,mebi dah lekat but still belum rezeki lagi..yg ni berurut tahun lepas..sejak tahun ni sampai skrg stop urut2 ni..try natural je..

ain said...

bersabarlah wahai puan nora..kita pun menunggu harapan yang sama.nak gi berurut gak laa..

PutriesNoora said...

aquagirl:tula...org sakit badan g berurut,kita sampai sakit2 badan sebab berurut..hehehe

PutriesNoora said...

ain:g jgn xg..hehehe=)

ain said...

kat pandamaran x ada ke tempat berurut untuk memudahkan kita pregnant...

PutriesNoora said...

ain:tak pasti..rasa ada..=)

♥ ROS ♥ said...

Sedihnyer yang mummydady tuh... Ros pnah rasa saat itu... Maafkan ros jika blog ros byk ke arh kehamilan,,, ros mmg memahami perasaan korang ttc sbb tu kurg nk citer pasal pregnt n baby... Apepun noora jgn putus asa yer.. Ade hikmah tu... :)

PutriesNoora said...

ros:ish ros...xde salah pape pun..blog ros tu hak ros..tulis la apa pun...keep writing k=)

fifi said...

bile bace entry kak nora yang ni.. teringat entry saye yang ni.. http://zairidanfifi.blogspot.com/2011/03/pengorbanan-serta-aku-dan-en-suami-tapi.html nak dekat same je kan kak? kite same2 diduge.. teruskan usehe.. jgn putus ase.. inshaAllah berjaye.. tak tau pon fb akak.. tak tau pon akak join ttc group kat fb.. nnt boleh g gathering same2..

PutriesNoora said...

fifi:sebenarnya fifi,kalau dah nama nya ttc,benda yang kita harung memang semua mirip2 je..kita pun saling membantu kan..tq fifi...pasal ttc group tu memg join..tp asik la ter miss gathering...huhu

pnsusu said...

air mata laju mengalir,,sesak rasa nafas...

PutriesNoora said...

pnsusu:tamo nangis...meh nak hughug...insyaAllah rezeki kita sampai...aminnnnn=)

ieza said...

insyaAllah, satu mase nanti..aminnnn

Suwaibah YS said...

Noora.. at least ade sumthing yg noora usahakan... so, klu org nak cakap ape tu , mmg jenis yang sibuk tepi kain org.. sue pun kekdanag emo jgak bila org duk cakap x usaha ke..tapi tu la..semua pangkal dek hati..biar la nak buat smua ni dlm keadaan yng tenang...

by the way, leh tahu, noora buat pembdeahn batin jgak ke atau rawatan lain..sue pun rase cam nak pergi kat situ...

PutriesNoora said...

ieza:amin...insyaAllah...=)

PutriesNoora said...

sue:bukan pe sue,kadang2 org ni tau cakap je...huhuhu...kat situ memang bedah batin je sue...tryla..nak tau details tya jay ok=)

JayFarhana said...

Insyallah Noora ;) kalau ada rezki takkan ke mane :D

nota terakhir tu touching dan sayu la pulak :P i sendri takde kekuatan lagi nak tulis mcm tu :P hehehe

Aida said...

aida_shahiran@yahoo.com

CPI said...

salam kenal noora.. sy baru bace blog noora.. boleh tak bg sy no phone utk semua yg noora pg tuh huhuh.. sbb nk try jugak la...

eyza said...

Orang hanya tahu nak mengata.. diaorang tak pernah ambik tahu dan nak tahu apa perasaan kita yang TTC ni.. diaorg ingat kita ni xde perasaan agaknya.. eyza pun dah selalu kena.. org yg tak rapat ngan eyza pun sibuk2 nak tanya tentang anak kat eyza.. stress tau.. harap awak bersabar.. InsyaAllah.. suatu hari nnt akan sampai jugak rezeki kita..Amin...

PutriesNoora said...

jay:amin...nota tu ikhlas dari hati...selalu kata2 tu bermain kat otak noora...=)

PutriesNoora said...

Aida:jap g noora email ye=)

PutriesNoora said...

CPI:kalau boleh bagi email ye,nanti noora bagi detail mana satu tempat yang nak g=)

PutriesNoora said...

eyza:insyaAllah amin....=)

miss bunga said...

Dear children of noora & hafiz...
mummy mochi luv kamu semua byk2, as much as i luv your mummy soooooooo much.. mummy mochi tau kamu semua tak boleh baca comment ni sekarang (mummy mochi pun suka melawak jugak), tapi dari jauh mummy mochi support dan mendoakan mummy dan daddy kamu sungguh2... sayang sangat-sangat dan rindu sangat-sangat kat mummy kamu yang sangat cantik dari segi semuanya... love, mummy mochi.

PutriesNoora said...

mummy moci!!hughug...love u dear...so much!!tq darling...=')

cheq sue dieyha said...

putries...x tau nk ckp mncm mn sbnarnya kt putries sbb sue sdri dh lalui bnda ni.apa2 pun sabar yea,selalu muhasabah diri.jgn cpt mengalah dgn kata2 org,org blh ckp apa yg diorg suka sbb diorg x rasa!
ttc jgn stress,cuba nikmati hidup sebaik mungkin..insyallah Allah swt akan bg rezeki kt putries.cepat@lambat je,be strong dear.will be always with u dear :)

PutriesNoora said...

cheq sue:tq dear...aminnn=)

CPI said...

nanafaiz07@gmail.com

Sizuka said...

Berkaca mata saya bace bab mami n dedi tu.. huhu

PutriesNoora said...

sizuka:itu la yang bermain kat fikiran noora dari dulu sampai skrg...=')

pnsusu said...

hhug ketat2,,,su su nk sgt pergi yg tmpt jay tu,,if pergi sorang boleh x...

Anonymous said...

Pm saya add makcik urut kt kapar n sg udang tu..thnx.. *selamat berkenalan,sy pn ttc gak*
@wanie email:waniehazwani81@gmail.com

sila1209 said...

sbb ko kuat la Allah bg dugaan ni kat ko...sesungguhnya Allah x kan menguji hambanya melebihi apa yg mampu ditanggungnya...keep strong my fren...

Nanie Nahar said...

Assalamualaikum...

Saya pun tgh TTC gak tp utk anak ke-2. Blh bagi saya alamat/no.phone makcik urut tu tak?

Kalau sudi, followlah blog saya di www.kisahkeluargakecilku.blogspot.com

tq ;)

Sash said...

Salam nora, i pon tengah berhajat nak pegi jumpe tuan hj mokhtar jugak. Dpt contact info dr jay hari tu. Hows the progress? Mind sharing? He he. Dah sms tuan hj last week. I ni jenis takut takut, bukan takut ape.. Maybe sbb tak pernah melalui semua ni.

PutriesNoora said...

pn.susu:better pergi berdua=)

sila:tq so much sila!=)

sis nanie:nanti sy bagi eh=)

Sash:xleh share kat public...kalau betul nak tau email noora eh..yellowz_Putries@yahoo.com=)

Aidanisme said...

nora.. boleh bg no contact bidan sg udang tu tak?

putericomel1@gmail.com

tq nora..