Thursday, May 26, 2011

rock 80an 90-an jiwang?xde class??

Hye sumesume!

Disebabkan dari semalam asyik dengar lagu rock dulu2..teringat nak tulis pasal ni hari ni....

Generasi sekarang mungkin xkenal lagi Ekamatra,Dynamik,Blackrose,Iklim,Terrarossa,Mega,Teacher's Pad...erm..bnyk lagi la kalau nak tulis..Seacrh ngan Wings tu mungkin ramai yang kenal sebab dorang still lagi ramai peminat yang tegar...ngehngeh...

Noora ni membesar dengan lagu-lagu oldskool ni sebab my sis sume jenis yang memg layan rockers ni..so dari mule pandai cakap..kakak2 dah dok bagi dengar lagu-lagu ni...dan memg noora hafal kebanyakkan lagulagu oldskool ni..dan salah sorg dari kakak noora banyak menulis lirik lagu mase dier skola menengah...yang paling femes lagu "Cinta Untuk Nabila"...mase tu noora dok borak2 dgn dier mase dengar lagu tu...kakak noora tanya..."sedap x letak name nabila?" pastu noora kate..."nape x letak la name noora"...pastu kakak kate..xmacthing..lagipun lagu yang ade name nora dah ade...huhu..ye kan jela...sebab mase tu da la 4-5 tahun kot...

Mase skola menengah pulak...syiiook gler..sebab boleh lak dapat member2 yang sekepala layan lagu rock oldskool...memang time tula..kitrg saling tukartukar lirik lagu..siap ade buku lirik2 lagu oldskool ni...kawan2 noora yang paling banyak menyumbang pertukaran maimunah dengan faezah..memg layan abislah!!

mai ngan faezah=)

Masuk kolej lak...dapat gak member yang layan..safwanah namenyer...dengan wanah lak..aktiviti kitrg beli kaset2 oldskool ni..pastu tukar2 dengar...lagulagu lame ni pembakar semangat kitrg waktu stay up nak stdy malammalam..pasang earphone dengar kuatkuat..then stdy sampai subuh...dasat x?huhu...kitorang blajar engineering..bnyk subjek mengira..so memg lagu tu pengubat yang paling afdal..hihihi..
wanah=)

Bile dah jumpa encik asben...dier macam heran nape noora leh hafal n minat benor lagulagu oldskool ni...siap feeling abis kalau nyanyi..hehehe...noora cakap kat dier..."baby nak tau ye...baby cube dengar betulbetul suara dorang...ramai ke artis sekarang da suara lelaki sejati macam ni?"...lantas encik asben pun setuju...ceh mcm cerita dongeng lak..lantas..lantas..uhuh!

Dalam banyak2 lagu...ade yang noora betul2 minat sangat2...

1. Warisan Wanita Terakhir-dulu time lum jumpa en.asben..slalu berangan da jejaka kacak ala2 seth..nyanyi lagu ni untuk noora=)

Dalam dirimu penuh kelembutan
Semakin hari namun semakin rindu
Tapak tanganmu akan ku genggam
Akan ku sentuh ketika sayu
lembut ke?hahaha!!

2. Antara Gadis-Slalu layan lagu ni mase skola menengah sebab budget ade org minat...cceeeit!

Mengapakah kau melangkah pergi
Ketika ku masih perlu
Menatap wajahmu kali akhir
Dan lantas menyelam rindu

3. Mimpi yang pulang-Layan sgt time ade orang tu wat hal...huhu...sensitipppp!!!banjir satu malaysia kalau dengar lagu ni (ade 2 lirik...tapi lebih kurang same..noora suke versi ni)

Dia yang mana
Yang dapat merebut seri
Bunga cintamu
Dia yang mana
Yang mampu menghapuskan
Rasa setiamu


4. Cinta Untuk Nabila-konfem ingat kakak bile dengar

Lagu untuk Nabila
Aku ciptakan
Bila mata terpejam lena
Ku utuskan
Bayu yang bertiup
Menyatakan cinta untuk Nabila

5. Bnyk lagi sebenornyer...lagu Seacrh ngan Wings tu lagi bnyk sgt best2..nak nangis rase dengar suara dorang..mannntoooppp...hehehe

cer yang xpernah layan tu cer dengar..korang tolak tepi la kalau bab meleleh ke ape..cer korang hayati kemantapan vokal lelaki dorang yang ummmpph tu..pastu compare la dengan artis2 lelaki sekarang..huhu..jauh beza yyyaaawwww!bukan nak kate suare dorang xsedap...sedap..kenela dengan mase...tapi kemantapan vokal penyanyi rock oldskool duludulu.....lelaki sejati!!O_o!

cer dengar cer dengar=)

2 comments:

NoRMa aZurA iSMaiL said...

bab lagu2, mmg noora paling juara..bestkan...

putries noora said...

=)hehe