Thursday, September 22, 2011

ini bukan cerita lucah tapi.....

Assalamualaikum!!

Tajuk entri tu saje dah membuka minat kamukamu untuk bace ye,dasar manusia normal!!!hehehe.ni bukan cerita lucah eh.citer lawak kot,setiap kali ingat,konfem nak gelak.huhu.

Cerita ni pasal anak buah noora yang paling comel ni,dah la cute,suara pun kemain comel sehingga uncle a.k.a paksu dier leh rindurindu sangat kat dier.

ku ammar haikal=)

Mase raya hari tu,mama dier a.k.a kakak noora yang ke3 adelah cerita perihal dier kat sekolah.biasela budakbudak,ade je benda dier nak belajar,nak tahu.budak baru nak "up" lah katekan.pastu de la kenangankenangan time raya yang masih segar di ingatan.okeh mari kita selongkar isu ini.**pangggggg*tampar diri sendiri.


Perihal 1: Balik dari taska


Ammar: mama...tadi ade budak perempuan tu cote dier patah mama.dier xde cote.(cote=ehem2lelaki)

mama:**tergamam tanpa kata**nak gelak dulu ke nak jawab dulu**konpius**

Pengajaran-jangan salinkan baju/bogelkan kanakkanak didepan satu same lain!



 Perihal 2: awek cun kat taska


Kitorang: ammar ade makwe x?

ammar:**senyum sambil angguk**..tapi kaki dier kecik sgt.

Kitorang: hah??kecik??

mama:budak tu baru berapa bulan.tu yang dier heran sgt tgk budak tu kecik je.hehehe

kitorang:hahahaha!!ammar..sape name budak tu?

ammar: nurul nabihah!!

kitorang: cantik x?putih x?

ammar: cantik!!dier hitam,tapi boleh nampak lagi.

(maksud dier,walaupun budak tu hitam tapi orang leh nmpk lagi budak tu,xla hitam sampai xnampak.=,=!!)

tapi mama dier kate budak nabihah tu putih melepak,pepandai je ammar kate dier hitam.huhu.



Perihal 3: aktiviti dalam kete


Ammar ni paling suke naik kereta dengan uncle a.k.a paksu dier,xkira la uncle bawak viva ke persona ke,laju je dier nak naik dengan uncle.pastu dier da dua aktiviti yang dier paling suke buat.

1. mengeja,suh la dier eja apeape pun,tapi janganla yang susahsusah,yang senangsenang la,konfem dier eja,kalau xsuruh pun dier eja gak,ca ci cu ce co ce,abis sume huruf dier praktikkan,tapi paling best part r. sebab dier akan tekan betulbetul r tu, rrrra rrrri rrrrru rrrre rrrro rrrrre!hahaha kitorang pe lagi kasik buli.hehehe.suh dier eja rrrr tu banyakbanyak kali.hehehe.



2. kencing or berak,ammar ni kira baru gak la di train xpakai pampers,so semua kene alert bile dier nak kencing or berak.tengah syoksyok dok drive,dier cakap "ammar nak kencing!",xpun "ammar nak berak ni"
part ni memang lawak,sebab bile dier ckp "xtahan dah ni" terpaksa la uncle dier kelamkabut g cari toilet,sampai dah mcm naik rollercoaster dah kitrg.hahaha.semua dalam kete akan jerit,"tahan ammmar tahan,jap je lagi ni!!"hahaha.memang klakar.dah macam citer senario.tapikan kalau dier ckp xtahan tu memang xtahan la.huhu.tapi nasib baik xpenah lagi terbabas dalam kete.good boy!hehehe.

maksu tulis entry ni sebab maksu rinduuuuu sangat2 kat ammmarrr,setiap kali tgk ammar kitrg sume akan ingat kat arwah abah,dan setiap kali tu gak maksu akan ingat ayat ni,atok selalu sebut masa ammar baby "ni anak maksu ni,sebijik mcm maksu mase kecikkecik" pas dengar konfem kembang tiga mangkuk sebab ammar kan comel,hahahah.

okeh fine! ter budget macam ammar lak yang bace entry ni,padahal kalau dier eja pun tahun depan xabis lagi.hehehe.=D bye!

4 comments:

(^__^) miza muhd said...

Nora, cepat2 la dapat baby. x sabar tgk baby korang. :)

PutriesNoora said...

hehe..doa2kan ye sal^____^

fae jamal said...

hehe..comel nye ammar tuh..memang lucu gelagat dia..:D

PutriesNoora said...

fae:memang!rase nak gegetgeget je=D