Tuesday, July 12, 2011

keputusan misi penurunan berat badan..jengjengjeng!!!

Assalamualaikum!!

Seperti yang dijanjikan,walaupun sebenarnyer xjanji..selepas 30 hari menjalani rawatan tersendiri terhadap pengurusan badan..hasilnyeerrrrrr!!!!!



TURUN 2kg je..uuuwwwaaaaaaa.....apekahhhhh????


Kenapa misi ini gagal gaya report yang dibuat oleh kanak2 tadika:

1. Pada minggu pertama sy berjaya mengamalkan gaya pemakanan dan excercise seperti banyak naik turun tangga dan skipping(ni sy wat mase awal period).

2. Pada minggu yang kedua,sy telah pergi berurut..menurut hasil kajian makcik terbabit:

    i-rahim sy dah normal selepas 3 kali dtg berurut-alhamdulillah=)
    ii-urat peranakkan sy dah tegang!!patut dah de baby,tp dier check xde denyut(dan sebenarnyer sy baru sudah period time tu)
   iii-makcik terbabit menyoal selidik tentang fenomenafenomena yang sy dan en.asben alami
   iv-makcik tersebut membuat dua kesimpulan:
         a. mungkin keguguran peringkat awal telah berlaku melalui kajian terhadap period sy oleh makcik tu=(
         b. InsyaAllah boleh lekat ni,Allah bagi rezeki tu..tempat dah ade ni..doa bnyk2(dier kate mcm ni)=)
   v-makcik tu berkate"awak bnyk naik turun tgga ye?de makan benda tajam,nenas,air kelapa..?"..ade...jawab dalam hati dengan sangatsangat perlahan sampai semut xdgr
   vi-lepas ni jage tau...jgn naik turun tangga..kalau kat uma pun slowslow je..benda2 tajam jangan makan...blablabla...(nasihatnasihat yang sgt baik=))

3. Akibat dari peristiwa di atas,mummy menghalang keras naik turun tgga dengan kerap dirumah apetah lagi di fac mahupun skipping dannnnn siap tambah suh minum susu!!ahhhhhhhhh..siap monitor lak tu..bile hari mummy xmonitor..sy skip minum...sila rahsiakan!

Maka...terpaksela menerima misi ini gagal serta merta...xpela..rase bersalah dan serik jugak...tp harapharap..kesimpulan kedua makcik tu betul dan Allah perkenankan...semua di tangan DIA..sy hanya mampu usaha dan berdoa..kawankawan doakan noora eh..InsyaAllah..amin!=)

p/s:jap noora jap sy..boleh pening jika sudi..hiks..bye!


4 comments:

NoRMa aZurA iSMaiL said...

nenas mmg tajam...mmg xleh mkn law pregnant

noora said...

bukan luar je tajam..dalam pun..hehehe

~ i.n.a.z.d.a.u.d ~ said...

nora urut kat mana? aritu ade gak g urut tp dia x ckp plak psl urat tegang ke ape..

noora said...

kat kapar,klang..makcik tu terer sket..mcm dokter..psst..smbg kat msj fb eh..sini mcm open sgt nak citer..huhu