Tuesday, July 12, 2011

Tempat makanmakan yang murah dan sedap sampai termimpi mimpi

Assalamualaikum!!

Sebagai pencinta makanan yang tegar...opkos la noora suke makan...setiap minggu ni ligat dok perah otak pikir kat ne nak makan...time gaji tgh menimbun atau dalam kate lainnyer ujung bulan or awal bulan..leh la g ngadap makanan mahal sket...tapi..kalau time tengah bulan...time duit dah surut..harusla mencari tempat makan yang mengikut kesesuaian budget.

Justeru itu,eceh! noora nak kasik review tempat makan yang menjadik feveret ketika poket sedang mengering.

Nasi kukus kak Nora...secara realiti mahupun fantasi,kedai ni xde kaitan pun dengan noora..sy noora...dier kak nora..lihat perbezaan "o" disitu ye anakanak sekalian.

Kedai kak nora ni terletak di sebelah unisel shah alam,yang macam ade bangunan food court buruk tu...cadangan waktu makan adelah pukul 12-1 ptg untuk lunch,dan kul 6.30-7.30mlm untuk dinner..selain timing ni..sile la merelakan diri untuk beratur panjangpanjang atau berebut-rebut tempat makan..huhu..noora suke g hari sabtu...aman damai sket..kalau xsuke makan kat sini,korang tapau la..g makan kat tepi tasik ke..syok...memang tangkap ngigau la nasik kukus ngan air kat situ..xcaye cer try k=)


strawberry blended rm3.50..sumpah nak nangis..sedap sgtsgt rezeki Allah ni!
dia memang bagi style mcm ni..en.asben punyer apple juice..sedap gak tp noora nyer lagi syiookk!
tu dia..ciss terliur sudah...rm5 sebungkus..ayam dier besor n sedap..+_+!!!
Pastu kalau rase nak makan dalam suasana kampung pulak..korang leh cube g Kedai Asam Pedas Claypot Andak...lokasinyer kat kampung kuantan Klang,nak tau map..sile GPS mahupun Google sendiri..Asam pedas dier memang sodap dan terharu la bila makan..pastu nasik goreng konfem bnyk giler...gelas air jus plak besar gabak...kalau datang time bulan puase siap da pakejpakej lagi..yang penting murah n puas hati....suasana kedai kampung yang terselit ciriciri moden..siap de wifi..hehehe


suasana kedai=)
sotong goreng kunyit...sedappp!
jus epal yang gabak
nasik goreng rastaman(nasik goreng sardin) rm4..kalau nak pedas mintak pedas..dalam ni da sotong,udang,ayam..banyak sampai xlarat makan

nasik goreng hati panas rm4 juagak rasenyer..ni jgn mintak pedas..sebab memg dah pedas gler..nasik goreng hati ayam..pun banyakkkk sgt!

Hari yang noora g makan ni,kitorang xorder asam pedas..sebab masingmasing xsedap perut..takut cherry berry...tapi kitorang memang slalu makan sini..sup sup dier pun sedap,asam pedas terbaik..satu claypot leh makan 2 orang..satu claypot tu rm5 je..tapi de jugak menu yang out..iaitu tomyam n laksa..yang lain ok sajaaa...range harga sume dalam rm2.50-rm6...kalau wat family dinner kat sini best..tapi sini xde ikan ikan bakar ke ape ye...k selamat mencube!!

p/s:kepada makcik or pakcik kedai2 di atas...sile cam kan muke sy...t sy dtg sile bagi diskaun..bagi free lagi sy suke..hahahaha gelak kuatkuat dalam hati=D

3 comments:

NoRMa aZurA iSMaiL said...

pn. noora...sila masak sendiri..lagi jimat :)

noora said...

sy masak cik norma azura ismail..makan luar ni di kala time berdating dengan en.asben...pe dah kawen xleh kuar date ke..hehehe...

Yanni Adriana said...

Thanks promote. anak toke ni.. =)