Thursday, December 15, 2011

Trying to conceive part 4: result yang di tunggu

Assalamualaikum!!

Lama rasanyer xupdate blog,rasa bekubeku sket pun ada sebab xtau nak start kat mana.Tapi at last di pagi yang khamis yang berkat ni,noora nak story sket pasal result check up yang dibuat bulan sudah.Alhamdulillah,syukur pada Allah sebab doktor bagitau noora dengan en.asben duadua sihat,sperm bagus,segala horman stabil dan rahim semua alhamdulillah.Dr.Ismail Thamby cakap maybe cara ehem tu xbetul so dia pun bagila penerangan tentang tu dan suruh cuba lagi sendiri and next appointment should be another 4months.Kalau boleh dia nak kitorang conceive naturally.Sounds good or not?

For me it is 50-50,noora harapkan dia bagila guide line macam rakanrakan TTC yang lain.Scan telur bagai pastu Dr. take care kita step by step,ni main lepas je.Kecewa disitu,so noora dengan en.asben pun decide untuk teruskan berubat traditional and lepas ni nak sambung kat Dr.hamid arshat pulak.Sekarang noora dah start berurut balik*sakitnya Allah saja yang tau*,minum air saffaran dan makan asid folic.Akhir bulan januari ada appt.dengan klinik Hamid arshat.Tapi noora dengan en.asben harap sangat dalam tempoh sebelum ke Klinik hamid arshat,noora conceive naturally.Ya Allah..izinkanlah...amin ya Allah.

(Ya Allah,kurniakanlah zuriat yang ramai,sihat,cukup sifat dan soleh kepada Noorafidah binti Hussin dan suaminya.Datangkan rezeki itu kepada mereka dengan segera.amin)


12 comments:

♥ dak pink said...

Yang penting Nora jgn stress dan terus mencuba tau.

Kawan i pun dulu lambat. Dah dua tahun kahwin, xdpt baby lagi.

Tapi,lepas dia balik bercuti dari Krabi, terus lekat dah. Apa kata Nora try juga pergi bercuti?

Apapun, setiap rezki tu Allah dah janji dan kita berusaha lah selagi terdaya ye.

PutriesNoora said...

hai=)..thanks sangat2..InsyaAllah..doakan noora ye=)

Zana Adieyza said...

zana doakan yg terbaik utk noora k.. semoga ada sinar kebahagiaan utk kita.. insyaAllah..

PutriesNoora said...

zana:InsyaAllah..thanks zana=)

Suwaibah YS said...

InsyaAllah... ade rezeki blh dptkan baby secara normal..
saya pun teringin nak mengandung normal
tapi...keadaan tiub pun x tau lagi.. yelah dh miss HSG hri tu..
sebulan lagi nak menunggu..
doakan yg terbaik tuk kita smua :)

PutriesNoora said...

InsyaAllah ada rezeki kita..sama2 doa k=)

nurryama said...

Noora~mesti lega kan bila doktor cakap dua2 sihat? So try la berusaha naturaly pasnih...InsyaAllah ada rezeki utk noora n husband....Saya ameenkan doa noora yg last....terus kuat ok?

PutriesNoora said...

InsyaAllah nurr..thanks sangat2=)

sila1209 said...

jgn risau sgt la ya noora...nanti ade la rezeki utk korg...jgn stress sgt...kalo org tanya ckp je nak honeymoon lg...yg rasa kite bukan diorg...jgn amik ati sgt pe org kate...aku pun dulu g2 gak...tgk je org lain...
kalo nak tau time subur bleh je wat sendiri kat rmh...either amik bacaan suhu badan ttiap pagi xpun bli je ovulasi kits ka farmasi tu...rajin2 la kira date period...simpan kalender khas utk tu...sng nak agak ble masa yg sesuai...hehe

PutriesNoora said...

thanx sila...InsyaAllah..doa2kan aku eh..=)

::MRSfie:: said...

dr ismail thamby mmg mcm tu kan.. dulu fie dgn husband pernah jumpe die jugak.. die ajar care2 nak ber baby dancing jugak.. hihi.. tetap kecewe jugak sbb die lebih kepade nasihat n cerite.. pdhl kite nak die guide kite.. takpe kak.. teruskan usehe.. inshaAllah berjaye..

PutriesNoora said...

fie:yeke..huhu..tq fie..insyaAllah=)