Wednesday, December 28, 2011

Trying to conceive part 6:sakit

Assalamualaikum!!

Noora tak tau nak cerita macam mana,yang pastinya sakit dengan keadaan sekeliling.Kadang-kadang kita ni cuba elak stress,cuba tabah,tapi??

Macam bulan ni,dari hari pertama lepas hari kesuburan tu ada la suarasuara yang cakap,"noora ok?makcik Y rasa mual loyaloya,ntahntah noora ada isi dah x?"secara logiknye sperma baru dok cari ovum kot time tu.Pastu bukan sorang je kot,mak mentua noora pun cakap benda yang sama sabtu lepas.apekah?noora cuba senyum,cuba tahan hati.Tak cukup tu, en.asben pun rajin dok cakap macam tu.Noora tak marah tapi noora takut kecewakan diorang=(

Kadangkadang kat rumah tu mak termenung tengok noora pastu cakap "risau fikir pasal noora",muka mak cukup sedih,kesian mak.Mak sunyi.Maafkan noora mak=(

Noora cuba positifkan otak,berdoa dan usaha tanpa jemu.Cuba ceria seceria cerianya.Noora tau semua doakan noora.noora tau semua take care pasal noora.Tapi tolongla jangan sebut pasal loya ke peguam ke hakim ke.Sebab bila cakap macam tu,sedikit sebanyak hati noora akan dapat kesan.Bila semua orang dok agah-agah noora macam ni,harapan noora akan naik 2kali ganda.Tapi kalau nanti result negatif,noora pun akan sedih 2kali ganda gak.Tolong doakan dengan cara baik kan lebih baik

Sekarang dah rasa-rasa angin sengugut,pasti la airmata pun rajin keluar timetime ni.Apaapa pun DOA dan terus berdoa,Allah maha mendengar,maha mengasihani,maha penyayang.

(Ya Allah,kurniakanlah zuriat yang ramai,sihat,cukup sifat dan soleh kepada Noorafidah binti Hussin dan suaminya.Datangkan rezeki itu kepada mereka dengan segera.amin)

5 comments:

Mama Kembar 3 said...

good girl noora. continue to think positive, usaha & doa. InsyaAllah, sampai masa akan ada laa rezeki noora. Allah knows d best :-)

PutriesNoora said...

Thanks mama..InsyaAllah..amin...=)

~ i.n.a.z.d.a.u.d ~ said...

kite dulu pun mcm tu nora.. bila demam sikit je, da buat spekulasi kata kite peknen sdgkan time tu baru je lps period.. time berat naik 2 kg pun sama... tension tau sbb rasa mcm "ee jgn la buat2 cerita yg belum tentu sahih ke x" sbb nnt in d end kita yg kena tanggung kesedihannya..

PutriesNoora said...

sis inaz:betul..bila time tu sedihnye Allah je yang tau

BudaKamponGugup said...

amin....