Monday, January 2, 2012

warung tepi jalan yang sodap

Assalamualaikum!!

Woahhh,memulakan penulisan setelah lama tak menulis umpama melukut di tepian bendang.Peribahasa pun dah macam harreemmm.Dah lama rasanya noora tak menulis pasal jalan jalan cari makan.Bukan apa,idea untuk menulis tidak datang bergulingguling mahupun melayanglayang kerana diriku cukup pemalas tahap 18.Jadi untuk tidak membiarkan gambargambar yang diambil terbiar begitu saja.Meh noora nak cerita sket pasal aktiviti jalanjalan cari makan kat stall tepi jalan.

Hari yang terbabit tak hinggat hari apa,noora dengan en.asben jenuh dok fikir nak makan kat mana,pastu tetiba noora rasa nak g taman melawati yang atas sket dari zoo negara tu.Dulu my kakak sayang ada belajar kat kolej area tu.Masa tu,hampir setiap minggu abah ngan mak akan angkut noora g sana tengok dia.Jadi noora pun sangat familiar la dengan kawasan situ.

Round punya round ada deretan stall stall makan,macammacam adaaaa.Noora ngan en.asben pilih untuk try gerai yang hujung sekali,depan kedai tayar.Sebab kedai tu nampak bersih,kemas dan ramai gak cina makan kat situ.Boleh tahan rambang mata pilih menu dia,harga memang berpatutan.

air jus dalam mug besor,semput nak perabih

ni kedai tu,macam-macam menu ada
mee sup yang sedap giloss,sume ada dalam ni,ayam,sotong,udang,telur,sayur,memang sedap!

nasik goreng cilipadi en.asben punya,liciiiinnnn=)
Malam minggu yang entah bila lak tarikhnya dalam bulan disember,noora dengan en.asben tetiba rasa nak makan chicken chop.Ada satu stall ni kat area ampang,dalam kawasan ni ada banyakbanyak kedai makan gak.Ada satu kedai ni,memang chicken chop dia terbaik,tapi en.asben jarangjarang sangat nak pegi sebab ampang banyak jammed maaaa.Tapi memandangkan dah lama tak g sana,dia redah jugak n alhamdulillah tak jammed pun.hehehe.

ni je sempat amik.wallawehh masih seperti dulu.=)
Noora cadangkan sangat tempattempat ni.Di kala tengahtengah bulan time poket tak berapa nak tebal,tempattempat ni memang layannn abis.Murah and sedap.Lagi sedap dari kedai-kedai yang mahal kot.huhuhu.

K uoolls,jangan tetiba rasa ngeri kalau hari ni entri pasal makan je yang hadooo.bye!=)

2 comments:

PUANSTOBERI said...

Kat mana yg kedai western tu. Ce bagi direction sket since akak da mencarik2 byk tpt kat KL ni mana western yg bes2. Asik tak jumpa jer.

PutriesNoora said...

hehe..direction tu fail sket,nanti noora tya en.asben dulu,tapi da satu kedai western kat kg.baru pun boleh tahan sedapnya,kedai kapal orang panggil.=)