Monday, January 9, 2012

Trying to conceive punya story

Assalamualaikum!

Firstly nak ucapkan banyakbanyak terima kasih pada kawankawan yang banyak memberi semangat hari tu.Noora sekarang ni memang dah taktau nak ikut jalan yang mana.Apa yang noora tau,noora akan terus berdoa dan terus lakukan usaha-usaha sambil follow the flow.Tak mau susah hati dan stress fikir macam-macam.Apa yang penting sekarang,noora nak cari kerja sebab contract kat uitm ni dah nak abis,tidak ada sambung-sambungnya.Kena gak cari keje lain secepat mungkin.huhu.*ada kerja kosong x?*=)

Harus tabahkan hati dengar katakata berbisa,keluhankeluhan dari mulut orang yang kita sayang dan paling penting ,noora nak kembali rasa diri ni bersemangat semula.2011 terlalu pahit dan pedih.noora terlalu pasif,lemah dan terlalu memikirkan kebahagiaan orang lain sampai bahu ni rasa berat seberatnya.

Starting this year,noora nak fikirkan kebahagiaan diri sendiri.Dan yang penting,noora nak buat apa yang noora nak buat.Nak jadi noora yang aktif dan ceria dan mungkin sekurus dulu.kurus kerrr?.Tak mau dah fikir semua ni salah noora.It's totally wrong.Apa yang jadik dalam selimut bukan semua orang tau.

Bak kata Dr.Ismail to my husband "wahh,your wife is the precious one,you are the lucky one to have her tau,you must take care of her".*sedikit kembang disitu* Tapi laki aku ada kesah,dia rasa dia lebih baik dari  aliff satar,aik?

Dan takpelah kalau semua benci,marah,hina,kutuk,maki,fitnah macam mana pun,i will always know that Allah s.w.t is beside me.Hidup,mati,sihat,sakit,senang dan susah,berserah pada Allah s.w.t.Arwah abah selalu pesan "kalau orang cakap burukburuk pasal kita,kita just cakap 'alhamdulillah',sambil senyum dan dalam hati doa moga Allah tunjukkan pada dia yang kita ni tak seburuk dan sehina yang dia cakapkan"

Dan mulai malam ni,tak mau lagi rasa perempuan je yang salah,justeru itu,sebelum tido nak cakap "cuk,syg nak mintak maaf dan syg pun nak maafkan cuk gak sebab masih tak dapat berikan zuriat untuk lengkapkan family kita" hahahaha baru adil kan?=D

p/s:guraugurau ya,jangan simpan dalam kooollbuuu.

19 comments:

~ i.n.a.z.d.a.u.d ~ said...

noora, kite agree 100% dgn ape noora ckp.. zaman dolu2 blh la nk kata semua salah pompuan sbb xde kemudahan teknologi tp pada zaman skrg ni, da x blh pakai.. 2-2 kena mainkan peranan.. kena support each other.. kdg2 org luar ni tau nk tunding jari kat para isteri je.. (ade sedikit nada tension di situ.. hehe..) blm dpt zuriat, da kata salah isteri.. belum cek lg pun.. yg si suami xde plak dia nk suruh cek..

*pjg pulak membebel kali ni.. mintak mahapppp...*

PutriesNoora said...

sis inaz:hehehe..tula..bila semua dah cakap macam tu,suami pun mula naik ego..hurmm..takpe bebel je panjang2..i like!=D

♥ dak pink said...

Teringat pesan seseorang dulu,

"Kalau orang cakap yang tak elok pasak kita, bersabar. Kita doakan dia yang elok2, nanti malaikat pun akan mendoakan yang baik2 saja untuk kita."

=)

PutriesNoora said...

betul2=D

wana said...

yeah my noora is back....you go gurl...always be positive thinking..n always be remember that ALLAH always beside you in what ever conditions..just ignore all the "mulut longkang" around you...hehehe..the best thing is enjoy ur marriage life and always think that u r the lucky woman compared to other woman...cheewwaahhh...sekian dulu drpd saya....kuatkan semangat ye dear....

PutriesNoora said...

wana:tq wana!!skipping hang nooo..hehehe..love u as always dear!=)

sila1209 said...

pe2 pun jgn salahkan diri sendiri je...pk positif...org nak kate pe pun buat xtau je...keraskan ati...hepi kan diri...kite ssh pun bukan org yg mengata tu nak tlg...so watpe nak dgr ckp dia kan...ngeee

PutriesNoora said...

betul tu sila..dah xmau kisah hati orang lain..nak jaga hati sendiri pulak...=)

Suwaibah YS said...

semoga tahun ni lebik baik dri sebelum.. semoga tahun ni kita semua lebih positif .. semoga tahun ni ade rezeki tuk smua.. :)
bolayan je kata2 mereka.. harap2 saya pun boleh slalu berpikiran positif ^^,

PutriesNoora said...

sue:insyaAllah..amin!=)

miss bunga said...

i will always be there 4 u.. luv u sooooo much!!!!

PutriesNoora said...

cici:tq sayang!luv u too=)

Zana Adieyza said...

sebenarnya, amalam memaafkan dengan hati yg ikhlas sebelum tido adalah antara kunci kebahagiaan perkahwinan..

try minta maaf & memaafkan dengan hati yg sehabis ikhlas.. insyaAllah hati kita akan lebih tenang & bahagia..

fikirkan ttg diri kita & husband sebelum fikir pasal perasaan org lain.. itu adalah yg terbaik!

sama2 kita doa agar banyak berita gembira kita dgr thn ni..

PutriesNoora said...

zana:betul tu zana..kalau xcakap memang xleh nak pejam..dah biasa dari masa tunang dulu..hehehe..insyaAllah..amin=)

cheq sue dieyha said...

salam noora,saya pn mcm noora.blm dikurniakan bby lg wlpn dh setahun lebih kawen.satu je saya nak cakap kt noora,anak tu rezeki dari Allah.kte hnya mmpu berusaha je..sy x ske rakan2 ttc stress fikirkan masalah zuriat.bercakap mmg mudah tp cbe kuatkan semangat yea.stress x elok klau kte ttc.awak bc post dlm blog sy yea..semoga kte sme2 dikurniakan zuriat:)

PutriesNoora said...

cheq sue:betul tu sue..kadang2 kita ni cuba xnak stress..cube kuatkan semangat..tapi time2 tula banyak suara dok bunyik2..huhuhu..xpe insyaAllah..Allah beri kita zuriat tahun ni...amin=)

miss bunga said...

dr aritu nk try nk komen tp xdpt.... nape tah... noora.... aku just nk ckp i love you soooooooooooooooooooooooooo much!!!!!

miss bunga said...

aikkkk, bru tebaca ade rupanya komen kt atas tu... hehehehe~~~ noora.... aku pun ttc gak... :) ramai gak org2 xpaham bahasa duk bunyi2.... aku senyum je... lain org lain dugaannya~~~ semoga kita trus tabah!!!!! muah3x!!!!!

PutriesNoora said...

cici:i love u too!!insyaAllah sayang!=)