Friday, January 6, 2012

Trying to conceive part7:End december 2011,berharap sinar 2012 datang

Assalamualaikum..

Saat ini,air mata tak jemu turun kat pipi.Noora betul-betul tak tau nak buat apa.Betul-betul serahkan segala kesakitan,kesenangan,hidup dan mati noora kat tangan Allah.Noora hanya mampu berdoa dan berserah.

Noora dapat rasa dia hadir,tapi diam je sebab nak tunggu lewat 2minggu.Tanda-tanda memang banyak,lebih banyak dan ketara dari yang dulu.Tapi,nak dijadikan cerita ada satu hari ni teringin sangat nak makan telur setengah masak kat shah alam,otw nak pergi,kereta yang en.asben drive terhentak kuat sebab langar lubang.Noora mula rasa tak sedap perut.Tapi noora still diam sampai dah lewat 5hari,tapi sakit makin kuat.Noora pergi jumpa makcik yang urut noora tu,sebab dia macam bidan sket.Dia check,dia kata ada si dia,tapi terlalu lemah.Dia cakap "ada langgar lubang ke apa kat jalan raya sampai terhentak kuat x?",noora jawab "ye".Makcik tu cuma menjawab "erm..saya cuba tolong apa yang patut ye,doa banyakbanyak".Dalam erti kata lain cuba tahan si dia dari jatuh kot.

Balik je ke rumah sampai hari ni,period turun dengan banyaknya dan sakit sangatsangat sampai noora menangisnangis,sakitnya lain macam.Sekarang ni noora tak tau la sama ada si dia masih ada atau sudah mengalir bersama period.Apa yang noora tau,berdoa dan berharap.Kalau Allah izinkan kami bersama,peliharalah ia dalam rahim ni sebaiknya.Kalau tak,noora pasrah.noora redha dan berserah 100% pada Allah.Lepas kering period baru noora akan check balik.Kalau ikut rasa sakit ni,noora tak rasa si dia masih didalam,melainkan Allah benarbenar beri noora rasa keajaibanNya.Kalau tak pun,mesti Allah nak berikan noora yang terbaik.Noora pernah dengar ustaz cakap "Kadangkadang apa yang kita rasa tak baik disisi kita,baik disisi Allah,kadangkadang yang kita rasa baik disisi kita,tak baik disisi Allah,Allah tu Maha Bijaksana merancang segalanya,apa yang penting doa dan mintak yang terbaik untuk kita dan Allah."

Sebagai manusia normal,jauh disudut hati noora menyesal mintak makan telur separuh masak kat situ,kalau tak,mesti tak langgar lubang,mesti tak sakit macam ni.Entahla,noora harap ada hikmah disebalik semua ni.Doa dan terus berdoa.

(Ya Allah,kurniakanlah zuriat yang ramai,sihat,cukup sifat dan soleh kepada Noorafidah binti Hussin dan suaminya.Datangkan rezeki itu kepada mereka dengan segera.amin)

p/s:mintak sangat,kalau ada kawan2 yang baca,jangan la tanya hal ni kalau kita terserempak ye,nanti cedera parah pulak hati ni,biarlah cerita ni hanya dibualkan dan ditamatkan dalam blog je dan doakan yang baikbaik saja ye.tq=)

16 comments:

Suwaibah YS said...

kita doakan yang terbaik tuk Nora..
and papepun yang terjadi, Nora tabah okey..

Zana Adieyza said...

semoga ada sinar kebahagiaan dan berita gembira yer dear.. banyakkan berdoa agar Allah permudahkan segalanya.. zana doakan yg terbaik utk noora..

take care dear..

~ i.n.a.z.d.a.u.d ~ said...

noora, kite time ttc dulu, every month klu dah dekat2 ngan tarikh period kite akan sgt berjaga2, like seriously, x mkn benda2 tajam, bwk kete slow2, x bersama suami (selama 9 bln mencuba lps gugur).. next time kan, klu dah ade tanda2 tu, noora cepat2 buat upt, x kesah la baru sehari dua lewat.. sbb kite ni termasuk dlm golongan susah nk lekat, so kite kena jaga2 dr awal.. jgn tggu smp 2 mggu.. just my 2cents for my dear sis.. :)

PutriesNoora said...

sue:thanks sue,insyaAllah..amin

PutriesNoora said...

zana:insyaAllah zana,sama2 doa ye..amin

PutriesNoora said...

sis inaz:thanks sis,nasihat ni betul2 berharga..thanks ye=)

Azhafizah[フィザ] said...

insyaAllah dia pasti hadir..sabar ye noora

ILY said...

InsyaAllah, jika dah tertulis rezeki tuh utk Noora & suami pasti ada. Banyakkan doa dear :)

PutriesNoora said...

fza:insyaAllah..amin..thanks dear=)

PutriesNoora said...

ily:InsyaAllah..amin..tq ily=)

wana said...

b strong dear...insyaAllah rezeki tu pasti ade..jgn sedih2 ok..teruskan berdoa....jgn putus asa....

PutriesNoora said...

wana:tq wana..insyaAllah amin...=)

::MRSfie:: said...

baru bace entry ni.. hihi.. terukkan.. kalau period lewat better jage2.. ade takde belakang kire kak.. yg penting kalau ade tu die kat dalam ok.. selain akak buat UPT akak boleh try care BBT.. lagi murah n senang.. kalau +ve dapat detect awal n berjage2 dri awal..

no worry be happy.. kalau rezeki tu kite punye.. inshaAllah Allah pelihare.. banyakkan berdoa.. usehe.. tawakal.. jgn putus ase~

PutriesNoora said...

fie:tq fie..insyaAllah..amin=)

♥ ROS ♥ said...

Sabar ya kak.. Semoga semuanya selamat.. Jgn salahkan diri yer.. Ros dulu pun mcm tu.. Bila berhati2 mesti period datang.. Yg last before pregnt, ros mmg xjaga langsung.. Bersukan n mkn mcm2 tp alhamdulillah xda apa2 walapun msa tu dh pregnt sebulan :) insyaallah ada hikmahnya.. Sayangg akk :)

Salam perkenalan dr sy :) pnah ttc gak dulu sebelum dapat my baby nih..

PutriesNoora said...

ros:hye..salam kenal,tq ros..insyaAllah..doakan akak ye..sayang ros gak!=)