Wednesday, January 18, 2012

TTC:salah makan ubat

Assalamualaikum!!

Dear uollss..eh macam dear fara pulak rasanya,hehehe.Noora sebenarnya tengah tak sihat sebab macam tersalah makan ubat.sakit perut yang teramat sampai kena marah dengan mak dan en.asben sebab main makan je ubat-ubat tanpa check ubat tu baik ke tak.Haiih,mana la noora nak tau ubat yang noora makan tu ok ke tak kan?bila dah sakitsakit baru tau.huhuhu.Rasa sedih pun ada jugak,mana tak nya bila orang cakap ubat ni bagus kita beli pastu makan sebab nak usaha tapi tu la,alih alih kena marah.T_T

En.asben tanya soklan cepumas "kenapa syg makan ubat tu?main makan je,kan dah sakit ni..risau abg",dan jawapan noora yang membuatkan en.asben terdiam dan terus berubah air muka jadi sayu ialah "syg makan sebab nak anak". Tapi kannnnn noora tak tau la dia sayu sebab tengok bini dia berusaha atau dia kesian tengok bini dia bengap.ahhhhhhhhh sadap u!=P

Apa yang penting memang perut sangat sangat sakit sekarang,ya Allah,maafkanlah sekiranya aku menzalimi diri ku sendiri,sesungguhNya kau maha mengetahui lagi maha mengasihani.@_@

(Ya Allah,kurniakanlah zuriat yang ramai,sihat,cukup sifat dan soleh kepada Noorafidah binti Hussin dan suaminya.Datangkan rezeki itu kepada mereka dengan segera.amin)

10 comments:

Golden Rose said...

mcm mn bleh jd mcm tu...next time kena double b careful..nasib tak jadi teruk

PutriesNoora said...

teruk jugak sebenarnya ni umma..tapi tahan jela...kalau sampai petang ni xok..memang kena p klinik gak..

wana said...

allo lalink...plisss okeh,jgn men makan jek tao....sile rujuk kepada pakar ye.... take care tao....jge diri baik2....love u lalink...~~xoxo~~

PutriesNoora said...

wana:ye lalink..dah insaf dah ni..merana perut ni..love u to..xoxo!

Zana Adieyza said...

yunk, next time kena lebih hati2 k.. kena buat kajian cikit be4 beli & makan k.. kena baca banyak testimoni dulu k..

if still sakit, gie klinik k.. take care my dear..

PutriesNoora said...

zana:ok dear,thanks sangat..nasihat berguna ni=)

Suwaibah YS said...

hurmm.. nora makan ubat ape tu? jamu ke ape? huhu

PutriesNoora said...

sue:mcm makanan kesihatan untuk kesuburan..tapi xyah bitau la brand apa..sebab lain orang lain efeknya..huhu..sakit memulas2 dibuatnya..naik letih dah..*_*

sila1209 said...

la...ciannyer dier...mybe ko ni jenis sensitif ngan ubat kot...so pasni kena bringat la...jgn mkn sbarang...mintak pndangan doc dulu...tkt ade side effect yg kite x nak krg...ni da ok blom?

PutriesNoora said...

sila:ok sket..ubat tu memang ada efek kat sesetgh org..xsangka pulak aku tergolong dalam sesetgh org tu..hehehe...xmakan dah..sakit owww..ni pun weng weng lagi perut ni..