Tuesday, June 12, 2012

cuti sekolah yang tak cool

Assalamualaikum!

Semalam dengan liat balak,semua kanak-kanak ribena telah kembali ke sekolah.Cuti dua minggu ada yang terasa macam heaven gilak,tapi ada gak yang tak cool langsung.

Kejadian tak cool langsung tu terjadi kat dua orang budak kecik yang mama dia pos dari ipoh ke klang untuk berjimba-jimba bersama-sama dengan sepupu dorang kat uma wan nya yang tercinta.

Nak dijadikan tak cool,jumaat first week cuti tu,mama nya beriya datang nak bawak budak dua orang ni bercuti kat bukit merah.

Tapi apa nak di kata,malang tidak berbau wangi mahupun busuk.Si abang kena demam campak dan dibawa ke klinik dan perlu dikuarantin 2minggu dan nak dijadikan tak cool kuasa dua,si adik yang terkinja-kinja main jatuh kedebuk sampai retak dua bahagian kat siku.*ngeri seh kalau ingatkan,sedangkan terhantuk sket kat siku dah sakit gila,ni kan retak!*.

Kejadian berlaku selepas abg dia pulang dari klinik untuk dapatkan ubat demam campak.Tak memasal rushing g hantar si adik kat hospital pulak.hohoho



emmed (mangsa demam campak) bersama maksunya
dak ammar yang retak siku

Apa yang boleh disimpulkan disini ialah "cuti sekolah tak semestinya cool".hohoho

8 comments:

Suwaibah YS said...

heheh...anak sedara kita pun same gak... lari2 dgn adik dia, terjatuh patah tangan... now sib baik dh ok.. tapi STILL nakal cam dulu gak..
bese la tu kan.. :)

♥ ROS ♥ said...

Mungkin ada hikmahnya tu.. Ros pun duk umah jer.. :p

fifi said...

malang tak berbau.. mmg tak cool la kalau cuti sekolah kene macam tu.. kalau time sekolah nak demam campak.. nak retak siku memang best la.. :) cool sebab dapat cuti lame..

PutriesNoora said...

sue:tula...dah berbalut pun terlompat sana sini..kita yang tengok yang takut...hehehe

PutriesNoora said...

ros:ros memang kena dok uma dulu...jaga baby dalam kandungan elok2...hehehe...t dah ok sket leh jalan2 k=)

PutriesNoora said...

fifi:tula...noora pun cakap mcm tu..kalau kena time sekolah baru best dapat cuti...hehehe

LaLa mhdnor said...

malang x berbau, harap dua2 dalam keadaan yg sihat :)

PutriesNoora said...

lala:sekarang budak retak tangan ni tgh kena demam campak pulak...lagi teruk dari abg dia...kesian=(