Monday, June 13, 2011

Misi 30 hari mencari kedamaian ketika timbang berat

Hye sumesume!!

Noora dalam misi mengurangkan berat badan ni...xtau la boleh berjaya ke x...tapi wajib cube okeh..!!

Target mesti nak mantap...noora target turun 10kg dalam 30hari (13.06-12.07)=)

Sekarang berat noora dah 60Kg wehhh!!kalau ngandung xpela berat mcm ni kan?kan?ni dah la pendek..huhu...sangatla xsesuainyer=(

Okeh..for the first day ni..noora nak bitau pasal pe yang noora nak buat untuk menjayakan misi ni.

1. Sarapan xmau makan nasik lemak or nasik goreng...cukup dengan kuihkuih or meehun(1 kali seminggu xpela breakfast nasik lemak kan..hiks kang nangesnanges pulak..huhu)

2. Dalam sehari tu mesti minum minuman yang senang nak g membuang..contohnyer...air yogurt bliss..nescafe...or air pape la..oren pun ok..kalau noora choc milk yang dutch lady tu sgtla berkesannyer..hehe...at least sekali la...biar senang sket buang..hehehe

kalau boleh cari yang 0% lemak tu=)
3. Lunch pulak..noora makan roti or makan suku pinggan nasik..kalau ayam amik sket je..kalau boleh amik ikan sajee...sayur pastikan yang betul2 masak ye..takut ade e.colli...hehehe

tu diiiiaaaa...gulpss!
4. Petang dalam kul 6.30-7.30...amik dinner...suku pinggan avoid ayam(sket tu bolehla)...tahan godaan eh...kalau kuat iman leh amik roti 2 keping cecah air milo...hehehe

noora suke ikan!!=)
say yes to ikan!!
5. Malam...noora ni xde mase petang kat uma...balik2 je dah nak dekat kul 7...so kene makan cepat2..and noora rase malam la mase yang sesuai untuk excercise...dah kawen ni...sukan2 berat payah sket...so noora rase dah cukup bagus kalau noora leh wat aerobik sket..pastu berlari setempat dalam uma sebab xde mesin lari2 tu..hahaha...dalam 15-20minit ok la kan...pastu relaks..pastu tido...hehe

Psstt...korang jangan lupe makan ubat cacing tau...noora dah beli...tapi belum makan lagi..sok2 nak makan...penting ni...cacingcacing leh makan vitamin dalam badan kiter...so kill!kill!kill! cacingss=)
makan tau!!

4 comments:

~ i.n.a.z.d.a.u.d ~ said...

nora, agaknya perut kite pun ade cacing kan? sbb tu x mau naik2 jugak bdn ni even da mkn byk.. hm.. kena mkn zentel gak ni.. hehe..

aida4eva said...

wah..nak diet gak :) nak gak turun 10kg dlm sebulan..

target kurus time raya..hehe

leh ikut tips akak ni :D

noora said...

sis inas:memang kene makan...sebab doc ckp kadang2 kiter pelik nape ubat2 xberkesan..badan lesu...sebab da cacing dalam perut kiter yang makan khasiat2 dalam badan..huhuhu

Aida:ce cube..akak pun baru nak cube..hehehe...=)

NoRMa aZurA iSMaiL said...

waaa....xsedap nyer ubat cacing...nanti kuar cacing...eeeiii...