Thursday, July 5, 2012

TTC:clomid cycle2 yang gagal menuju ke puncak

Assalamualaikum,

Tengok tajuk pun dah boleh tahu,ada tekanan emosi berlaku disitu.Tapi tak mengapa kerana hati gembira sebab elaun projek 3bulan sudah masuk.yahuuuuuu!Alhamdulillah....rezeki ramadhan dangan syawal barangkali..(kali tu macam darab la,adik beradik.HEHHH SANGAT!)

Okey berbalik kepada cerita clomid,memang ia men delay kan period noora ye.Terima kasih.bye!huhuhu.lama kot,dekat 36-37 hari jugakla.Maka dengan itu,noora decide tak mau makan dah.Dan nak stop semua ubat hormon termasuk asid folik sebab berat naik pada tahap yang melampaui norma-norma kehidupan (bukan makcik norma jiran mak dulu,bukaannnnnn!)

So,noora sedang fokus menurunkan berat badan supaya dapat menjadi isteri yang anggun,comel,berseri-seri,bergaya,mutu dan keunggulan dihari raya nanti.Boleh ke tu???ngehngehngeh=D.ye,noora tengah cuba untuk kuruskan badan dan mencantikkan kulitkulit yang sudah tak lewat remaja ni.(nak ngaku remaja jugak,tak kira!).Sila la beri semangat yang jitu dan padu kepada noora yang dah dua hari start nak diet,tapi selamat je melantak dengan jayanya.


Okey nak bagitau tu je,janji update kaaannnnnn........sudah dipastikannya punnnn ^_^

20 comments:

Pink Lavender said...

wahh..
bersedia untuk raya yer noora..

PutriesNoora said...

haah..kononkonon sangat.....=)

Siti Nursyuhada said...

xpe..xpe noora try next cycle k.. ada kawan sue 2 kali on clomid pastu xjadi gak.. dia stop clomid terus lekat n guess wat??? twin ok... hu3 rezeki

CIK PUAN TIPAH said...

Dah lama stop ubat..tapi takde nyer turun2 pun berat badan. Harap puasa ni boleh la kurang sikit..hehe

Aida said...

kak nora..
bagus pi jogging atau jalan laju.baguuuus sangat!badan nanti ada shape,mengancam!..hehehehe...

badan pun sihattt..kulit pun makin cantik..

Golden Rose said...

moga cepat turun berat badan... :)

fifi said...

mase fifi bfp kan fifi diet.. berat naik bagai di pampam.. mane taknye.. bukan takat clomid.. siap ambil ubat suntik.. folliova.. sampai sekarang badan ni tak turun2.. bile la nak turun berat ni.. hehe..

tapi memang betul.. mase diet tu jage makan betul2.. elak fast food minyak semue.. sekali datang rezeki Allah..

PutriesNoora said...

sue:ya Allah..ye ke..subhanaAllah...kun fa ya kun....alhamdulillah kalau jadik gitu=))

PutriesNoora said...

cik puan tipah:ala...yeke...kena betul2 concentrate ni...huhu

PutriesNoora said...

Aida:aida pun tgh dalam misi diet kan....chaiyokk untuk kita!!hehehe

PutriesNoora said...

Golden rose:aminnnn...mak noora pun dah komplen ni...huhu

PutriesNoora said...

fifi:yeke fifi....akak nak try gak la...rasa dah berat badan ni..baju banyak tak muat dah..hehehe...harap2 datangla rezeki tu time diet nanti...fifi doakan akak ye..=)

LaLa mhdnor said...

kite pun tgh nak kuruskan badan, kahkah

Ct Aja said...

wah nak duit raya....

PutriesNoora said...

lala:jom jom!=D

PutriesNoora said...

Aja:xleh..baby je boleh dapat duit raya...hehehe=D

a.n.i.s said...

salam..mmg susah kan nk diet..hihi..mintak2 bln puasa ni dpt la turun sikit berat badan ni..btw, sy pun fail clomid utk 2 cycle..huhu

PutriesNoora said...

anis:tula pasal..perlu ketabahan tinggi..hehehe...xpe..insyaAllah..lepas makan clomid ni kot rezeki sampai..aminnn=)

fifi said...

inshaAllah.. mase fifi dulu memang fokus nak diet.. sekali tak bejaye sebab BFP.. inshaAllah akak pon macam tu.. fifi selalu doakan.. ufairah pon selalu sebab fifi akan selalu bisik kat telinge die.. tolong doakan kawan2 ibu tau sayang.. :)

PutriesNoora said...

fifi:syahdunya fifi..tq dear..sayang fifi ngan ufairah=)