Tuesday, July 31, 2012

maaf sahabat...

Assalamualaikum~

Noora taktau nak mula macam mana,tapi dah lama nak menulis tentang hal ni tapi asyik tak berkesempatan.Noora nak mintak maaf sangat-sangat kat sahabat-sahabat en.asben.Maaf kerana kitorang dah semakin menjauh.

Dulu,kerap jugak jumpa,lepak sama-sama,keluar makan sama-sama,tapi semenjak ramai dah kahwin ni jarang sangat-sangat nak berjumpa.Noora perasan en.asben selalu mengelak kalau kawan-kawan ajak jumpa,kadang-kadang bila dah terlepas tarikh dorang ajak keluar baru en.asben inform kat noora.

Sebenarnya noora rasa en.asben bukan sengaja tak mahu jumpa,cuma mungkin dia terasa hati sebab kitorang yang kahwin awal ni masih takde anak sedangkan kawan-kawan yang kahwin kemudian dari kami semua dah dukung baby.Memang dia selalu cakap bukan pasal tu,tapi noora faham.Dari air muka dia,noora boleh agak.Setiap kali terima berita wife kawan-kawan dia pregnant en.asben cuba buat cool,tapi muka dia ada berubah sket.Kalau nak ajak melawat baby kawan-kawan dia,en.asben terus buat liat.Nak jumpa pun dia takmau.

Kalau nak tau,bulan 10-11 tahun lepas ada salah sorang wife kawan dia yang bersalin.Baby boy.(yang kenal pasti tahu sapa=) ).Noora dah siap-siap beli hadiah dari bulan 10 lagi.Tapi hadiah tu masih terperuk dalam almari sebab en.asben macam tak mau g melawat.Ada je alasan dia.huhuhu.
 
Walaupun en.asben tak pernah cakap,tapi noora faham sangat.Hari tu ada sorang kawan dia tak sihat(wife dia yang sangat baik dan comey sedang pregnant),noora paksa jugak g melawat.huhu.Balik tu dia cakap "bila kita pulak ye?" dengan nada yang sangat lembut dan menjaga hati noora.Noora hanya mampu menangis dalam hati tapi bibir senyum dan cakap "InsyaAllah,tahun ni gak,amin.Suruh sperm abg rajin berusaha"(buat lawak sikit).Huhuhuhu.

Tapi noora faham sangat perasaan dia.Sapa la yang keras hati tak terasa langsungkan?kawankawan yang tido,belajar,makan ,merayap,nakal dan macam-macam lagi bersama.Rapat macam belangkas.Sikit sebanyak mesti hati dia terusik kan.Kalau kawan-kawan noora dapat baby en.asben boleh rileks lagi sebab tak rapatkan.Walaupun dia cuba sembunyikan,tapi noora boleh tengok dan rasa.Belum rezeki kita sayang.Doa dan terus berdoa ye.

Noora harap kalau ada kawan-kawan en.asben baca,diorang faham situasi ni dan doakan kitorang dipermudahkan mendapat zuriat ye=).

Walaupun jauh disudut hati,rasa rindu sangat nak jumpa wife kawan-kawan en.asben tapi noora terpaksa tahan sebab takmau hati en.asben sedih.Maaf sahabat....

Tapi insyaAllah,raya ni noora akan cuba pujuk en.asben melawat semua baby-baby bestfriend dia.Walaupun bukan berkumpul macam dulu,insyaAllah akan cuba melawat sorang demi sorang.Satu je noora harap,agar kekuatan kami ada untuk buat semua tu. Harap-harap masa tu noora pun tengah pregnant,sejukla sikit hati budak apis kesayangan hamba tu kan=)amin.

19 comments:

Zana Adieyza said...

sabar yer syg... insyaAllah pasti ada rezeki Noora x lama lagi..

maybe mmg husband noora xnak bgtau sebab nak jaga hati noora.. dia xnak noora sedaih..

Suwaibah YS said...

asben Noora mungkin blum biasa lagi keadaan camtu, mungkin dia rase dia sorang je yang alami perkara2 camni.. sbb tu menjauhkan diri.. bagusla Noora kuat semangat , at least salah seorang msti kuat.. mcm sue plak, sue yang jenis mcm nak ngelak.. tapi kalau yang mmg kawan rapat, sue tetap akan gi berjumpa dgn diorng.. mmg akan terdeti dlm hati, tapi insyaAllah dpt atasi :)

Ina Haireina said...

tabah ye noora.. saya faham perasaan kalian berdua..

saya doakan semoga noora dan suami,. cepat dikurniakan cahaya mata.. amin...

PutriesNoora said...

zana:betul tu zana..memang dia selalu cakap "abg sedih gak,tapi kalau abg nangis,syg mcm mana?,lagi lemahkan?"wahahaha...sedih..huhu

PutriesNoora said...

sue:InsyaAllah=)

PutriesNoora said...

ina:amin amin amin!=)tq dearie!

Puan K said...

Sabar ye nora... Insya'Allah, lambat atau cepat giliran kita akan sampai... mudah2an masin mulut nora thn ni jgk nora mengandung, tahun depan dah jadi ibu... =) jangan putus asa dan berdoa ye? yang pasal hubby nora tu... Dia nak jaga perasaan Nora tu.. Dia tak nak Nora sedih.. dan dia sendiri pun tak nak diri dia sedih...

PutriesNoora said...

puan k:betul tu sis..tq sangat2...=)

youramirah said...

alahai sedihnye. =(

btw, Allah sedang menguji. Allah nak biar korg berdua dating lelama skettt. nanti dah ada baby takleh gedik2 dah, asyik ke baby je. caye lah, saya dah lalui TTC mcm awak, & skrg terpaksa curi2 masa utk rasa mcm baru2 kawen dulu. sampaikan hasben tegur saya dah tak manja macam dulu sejak ada baby. see see. sabar ye adinda.

anyhow, teruskan usaha ye. Acad boleh tunggu. =P

PutriesNoora said...

amira:huhuhu...insyaAllah,acad nak tunggu ye...tunggguuuu...hehehe

♥ ROS ♥ said...

kkdg asben buat mcm tu dia faham kdaan kita :) sabar ye kak nora.. ros dulu pun asben buat mcm tu jgak.. :)

PutriesNoora said...

ros:memang macam tu ye..huhu..tq ros=)

eKa said...

ala sedihnya.tu la org laki ni mmg jarang nak meroyan cam kita.tp eka tau jauh di sudut hati derang.derang pun sedih sbb kita tak dpt bb lagi

PutriesNoora said...

eka:betul tu eka..kesian kat dia..kat kita pun kita kesian...huhuhu

fifi said...

sis nora sayang.. sabar banyak2.. mase jumpe baby2 tu sis bisik la dekat telinge derang.. 'tolong doakan aunty dapat baby jugak ye sayang' inshaAllah kalau izin Allah ade la.. baby2 ni semue ahli syurge tau.. kalau ape2 terjadi kat derang dalam usie sekecil tu confirm syurge.. kirenye kite minta ahli syurge tolong doakan la.. dulu fifi buat macam tu.. bisik dekat telinge anak sedare..

lagi satukan.. sis boleh ambil peluang berdue ni bermanje2.. dating2.. jalan2.. macam fifi nan hado da semue tu.. :(( kadang2 sedih sebab da tak manje macam dulu.. even dulu en. suami akan tanye.. 'sayang abang tak?' sekarang tak da.. bukan sebab ape.. lupe sebab uruskan anak.. inshaAllah bile da sampai mase.. kawan2 husband sis pulak datang melawat sis dengan baby.. amin..

PutriesNoora said...

fifi:boleh ke bisik?nanti mak dia marah kang..hehehe..ok insyaAllah..kalau ada kesempatan akak try..tq fifi...amin...=)

Syazny said...

Salam noora...

Wany terbaca post ni kat FB...
ni wany copy paste...
Moga ia berguna buat noora..

Petua Supaya Mudah Mengandung ~

Khusus buat kawan² yang masih belum dikurniakan zuriat...

Dalam rancangan TANYALAH USTAZ.....Ada dikongsikan 1 petua bagaimana untuk mudah mengandung @ hamil.

Kepada yang puas berusaha denggan bermacam-macam cara. Jangan mudah berputus asa.

Cubalah pula petua @ amalan ini....

1. Ambil 4 biji buah kurma...suami genggam 2 biji, isteri genggam 2 biji
2. Kemudian,buang biji kurma tu
3. Blend @ kisarkan kurma tadi bersama dengan susu kambing
4. Minum air campuran kurma dan susu kambing tersebut sorang segelas.
5. Amalkan sekali sahaja dalam seumur hidup.
6. Kemudian, amalkan minum susu kambing setiap hari waktu pagi.

InsyaAllah mujarab. Selamat mencuba.

Kata ustaz tadi, setakat ni, feedback yang dia terima, kebanyakannya dapat zuriat dalam masa setahun.

Cubalah, siapa tahu ada rezeki? Allah jualah yang Maha Menentukan dan Maha Memakbulkan permintaan hamba-hambaNYA...

Sekian, sekadar berkongsi maklumat dan info untuk membantu kawan-kawan yang lain.

* Harap di share kan dengan kawan-kawan lain yang ada masalah susah mengandung yer. Moga ada manfaatnya

PutriesNoora said...

syazny:InsyaAllah...noora ada buat jugak petua ni..InsyaAllah dapat manfaatnya..nway tq so much dear=)

Siti Nursyuhada said...

salam.. noora sory baru baca.. sedih nye cete noora nie.. semoga noora tabah yee... betul kata noora lelaki nie diaorg sekeras2 nye tapi bila melibatkan perkara2 mcm nie mmg diaorg cam agak lemah untuk berhadapan ng kawan2... sue juga mengalaminye... wlpon nampak dia relax tapi kita tgk muka dia pon kita tahu kan... inyallah noora teruskan berdoa tau... jgn putus asa...