Tuesday, October 11, 2011

KPTM kuantan dan aku-01

Assalamualaikum!!

Dikala petang yang ditemani angin sepoisepoi bahasa dan ekon sejuk kemain lagi.mata mintak ditutup bertalu-talu.giler konpius ayat.Sebenarnyer tengah boring tahap dewa.bukan xde keje,ade ye.banyakkkk.tapi ntah ape malang hari ni,data yang di key in asik xmatching.naik give up.tu yang nak berblogging jap.

Tetibe teringat kenangan diploma time kat KPTM kuantan.noora amik jurusan under UiTM,kejuruteraan elektrik (elektronik).motif tulis pepanjang?erm..Noora nak adekan satu slot khas untuk kenangan masa kat kuantan.kenangan yang banyak mengajar erti kehidupan.

mase noora masuk,logo dier macam ni lagik.


Pada noora,kenangan mase diploma dulu merupakan pengalaman paling bermakne dalam hidup.bukan sebab ape.ni la fes time noora berpisah dengan family.sebelum ni dari baby sampai la ke SPM,xpenah jauhjauh dari mak ngan abah.g sekolah pun abah ngan mak anta amik.padahal sekolah belakang uma je pun.so title "anak emas" memang sering dilemparkan kepada diriku yang comel ini.padahal sume kakakkakak pun mak abah wat mcm tu gak.tapi mungkin sebab noora ni anak bongsu,title tu kemain menjadi siulan.noora sangatsangat xsuke.dari kecik dah tanam tekad nak masuk sekolah asrama.tapi apekan daya,noora ni xpandai.dapat asrama pun stock dekatdekat klang je.baik xyah!

anak emas bukan bererti kumpul duit emas ye.

After SPM,tunggu punya tunggu,xdak sebarang offer pun dari U mahupun matrik.sedihnye hati.tetibe dapat offer KPTM kuantan,mase tu name dier YPM kuantan.course lak under UiTM 100%,so macam nak g jugak sebab xnak masuk form 6 punyer pasal.huhu.mak abah pun kate,ape yang sampai dulu terima je.so,noora pun terima.

Sampaila hari yang ditunggu pun tiba.berangkatlah 2 kereta ke sana,mula-mula sampai,sangatlah teruja,maklumlah orang xpenah dok skolah asrama.Dorang wat proses register kat library,tengoktengok beratur kemain panjang,sampai keluar nuu,sempat gak usha jejaka2 hensem.tengok fes day lagi niat dah xsuci!ingat lagi,time ni mane de internet sangat.sume main manual je kot.pas dah siapsiap proses daftar.hantarhantar barang naik bilik.family noora pun balik.maka bermulalah episod anak muda diperantauan.eceh!xnangis okeh.walaupun fes time n jauh,tapi kental hatiku ini.

Dan bermulalah sesi minggu orientasi yang macam haaarrrrreeeem!Tapi banyak benda yang lawak kalau dikenang-kenang balik.tunnnngggguuu.bile noora rajin,noora update eh=)

ni logo baru=)

p/s:rase nak melompat bile menulis pasal KPTM-Kuantan.rendusss sangat!

4 comments:

l i e y n said...

:)

BudaKamponGugup said...

jangan jeles...aritu aa ngan geng-geng buat trip ke Kuantan...siap g makan kat Anjung ngan masuk bergambaq kat dalam kolej...g la tgk gambaq kat FB aa...nanti aa buat cerita pasal trip tu...kasi u jealous...hahahahaha

PutriesNoora said...

uwwaaa..bukan takat jeles tau..meroyan agaknyer..besttnyerr!!cerita jgn xcerita...i will wait!=D

kesah pulak aku said...

kak nk fb. nk tanya pasal kptm kuantan ni. 21/6 nanti saya daftar sana