Wednesday, October 12, 2011

orientasi duludulu@KPTM kuantan dan aku-02

Assalamualaikum!!

Minggu orientasi adalah minggu yang penuh misteri bagi semua pelajar.tu dulu la,skrg rasenyer x kot.mase tu nebes tahap melampau nak menghadapi minggu orientasi,tapi noora dah bersedia dari segi fizikal dan mental.ehem!

Standetla,time tu sume abang ngan kakak senior akan tunjuk belang,tapi xdelah sampai kena buli,cume time nak mintak signature tu je yang bikin gwa panas der.aktiviti lain tu biasala,tapi timetable sangatsangat pack,mandi sehari skali je pun.tu kalau sempat!huhu.kitrg kene berbaris seawal pagi,pas dah wat macammacam aktiviti,sebelum balik bilik tengah malammalam buta kene berbaris lagi.padahal kul 5pagi dah kene bangun g kuliah subuh.pehh.letih xyah cakap.noora rase seminggu tu turun 10kg kot,dengan makan xmenentu.maklumla barubaru masuk tempat orang.perut tgh demand.sume men xlalu saje.pas dah lamelame tu dah biase sampai naik bagai di pampam.hehehe.

Ade sekali tu noora tertido pas kuliah subuh.tengoktengok sume dah rushing g berbaris.jadi pe lagi,terus pecut g squarebout(sebenarnyer roundabout,tp xbape nak round so ktrg pakat panggil squarebout=)).dengan muke natural beauty(bangun tido),noora berlari tengah2 melintas depan ratusan pelajar lain yang tgh berbaris.setiap barisan beratur keliling squarebout tu,yang noora ni dengan selamba berlari melintas kat tengahtengah tu.haa.malu xyah cakap ye.ade gak member noora yang ingat sampai hari ni kejadian memalukan itu.ciiis.jatuh amanah saham negara i yuuu.


Pastu kolej kitrg ni ade satu kolam yang menjadi pujaan semua orang.kononkononnyer setiap student baru kene rendam dalam kolam ni.ambik berkat.kolam ni penuh dengan ikan ye anakanak.bukan swimmingpool.akan tetapi!!noora terselamat.hehehe.sebab time tu tengah peod.hehehe.tapiiiii bape banyak tapi daaa.last day orientasi kami ke hutan simpan ape tah,dalam tu kene wat latihan kawkaw punyer,xde alasan untuk xmasuk kolam lumpur.siap kene calitcalit muke baru leh kuar dari kolam tu.korang tau pe jadi?kt open jap eh..abis pad noora dipenuhi lumpur!huuuwwaa geli kau xyah cakap.balik tu cuci dettol 1200kali.

kolam pujaan hati kitorang.pinjam gambar jap eh kptmblogspot=)

Mase tu sakit hati sangatsangat dengan senior,siap menyumpah.tapi belakangbelakang jela,depan xleh.tapi sekarang bile ingat balik rase kelakar je.xdendam pun.hehehe.pas seminggu melayan orientasi yang dasat.noora makin sayang kat kolej ni.herankan?selalu orang macam xsuke dah.tapi suke plak.hehehe sebab kawankawan ramaiiiiii sangat.first day nak g kelas tu siap berkumpul satu tempat dengan budakbudak kelas sebelum nak g kelas.hahaha.macam budakbudak tadika nak tgu bas.hehehe.bermula la sesi kehidupan sabagai sorang pelajar kat situ.pas sebulan noora dapat offer penempatan di universiti dan matrik.noora pilih mane???jengjengjeng.kita tguuuuu next entry.bilebile senang.daaaaaaa=)


6 comments:

Myza Sam said...

eee ponatnya . tak pernah rasa orientasi sebab time nak masuk kolej lambat dapat tawaran . (:

PutriesNoora said...

myza:hehe..orientasi ni nampak mcm seksa,tp skrg sume tu rase sweet je..huhu

BudaKamponGugup said...

saya tau saya tau awak pilih mana...

PutriesNoora said...

hahaha..konfem la aa tau!=D

(^__^) miza muhd said...

alamak, sal kena dua2 masuk kolam tu. penat siot nak basuh baju2 tu. gila 2 3 kali basuh, x ilang2 bau lumpur. huhuhuhu...

PutriesNoora said...

sal:mesti syok bergomol dgn ikan..hehehe