Tuesday, February 21, 2012

TTC:Alkisah EWCM monitoring

Assalamualaikum!

Hai puanpuan gojes sekalian,2-3 hari tak BW rupa-rupanya banyak berita gembira dari rakanrakan TTC.Tahniah ye.=)

Noora nak story sket pasal ewcm ni,disebabkan bbt menemui jalan buntu akibat malas,noora dok la perhatikan ewcm.Itu pun baru-baru je tau,sejak bulan 12.Setelah 3 bulan dok perati tanpa jemu,noora dapati memang dia akan muncul pada CD15 menuju puncak ke CD16.eh eh macam akedemi fantasia pula=P

Jadik sempatla berBD hari tu *blushing*,selebihnya Allah yang menentukan.Kalau ada rezeki Allah nak beri,alhamdulillah.Noora gak dapat kesan yang CD17 dan selanjutnya ewcm memang tak keluar la.Memang tempohnya 24-36jam sekaligus hari subur noora memang jatuh pada 14hari sebelum next cycle.Alhamdulillah=)

Tapi yang menjadi kerunsingan dan ketakutan ialah selepas bersama,ada lendir coklat keluar.Tak banyak,tapi ada (1 PL jugakla).Bulan-bulan sebelum ni tak pernah pulak macam tu.Kenapa ye,efek makan madu+habatussauda ke?atau epo?risau risau risau.Patut ke noora buat ujian pap smear?risau kuasa dua disini.

Hari ni dah CD20 dan pagi tadi en.asben berjaya langgar lubang kat shah alam ni dengan kuat dan jayanya.Puasla nasihat,tapiiiiii alasannya tak sengaja.Noora taktau nak buat apa dah,hanya tawakal.Kalau ada rezeki buat kami ya Allah,Kau peliharalah ia,kuatkan ia,jadikan ia zuriat yang sempurna dan baik.Ya Allah,padaMu ku berserah.amin.

p/s:patut x noora g check pasal lendir coklat tu?=(


14 comments:

yannie bunny said...

waaa...bestnya jumpa ewcm. sy xpnah jumpa. hehe. kalu risau sgt baik noora cek. hopefully xde pape la ye. Insyallah

PutriesNoora said...

yannie:alhamdulillah..tapi tula xpernah2 keluar lendir coklat tu...risau pulak..harap2 xde masalah...amin.

Zana Adieyza said...

noora, if risau better gie check.. jgn biarkan kerisauan tu berlanjutan k..

PutriesNoora said...

zana:tula kan...ingat nak g check gakla...

eimma's said...

ada buat UPT x?

PutriesNoora said...

eimma:xde..sy rs xde kene mengena dgn tu kot...huhu..sebab elok je period cycle ngan ovulation..lagipun skrg baru cd20=)

AJ The Mommy said...

nak tumpang tanya. TTC,BD,CD,PL,EWCM tu apa ye? -Saya yang noob. hehe

PutriesNoora said...

Aj:itu term2 yang digunakan oleh TTC(trying to conceive) group..itula kelebihan kitorang...lebih maklum pasal hormon dan perihal dalaman wanita..hehehe=)..panjang nak cite satu2...ngeeee=D

Little world said...

kadang EWCm ni akan ada skali ngan LH hormone--try guna OPK sama...bila guna OPK dia akan double line yang terang pada line T

Ct Aja said...

aja doakan moga impian noora dan suami tercapai...

PutriesNoora said...

little world:info best..tq!=)

PutriesNoora said...

aja:aminnn...tq dear!=)

puteri211079 said...

Amin...

PutriesNoora said...

aminnn=)