Friday, May 11, 2012

1:Cuti-cuti langkawi with love

Assalamualaikum!!

Noora sekeluarga telah selamat sampai ke rumah masing-masing setelah bercuti secara besar-besaran di langkawi.Best sangat kot,balik terus en.asben demam,ni noora pulak berjangkit.Syabass sangat.=p

Memandangkan noora tengah weng-weng,noora just nak update details berkaitan dengan budget homestay,pengangkutan dan tempat-tempat menarik yang kitorang masuk sebagai rujukan korang atau noora sendiri dimasa akan datang.Disebabkan noora yang jadi projek leader,maka semuanya noora yang handle.=)

Feri(kuala kedah-langkawi/langkawi-kuala kedah)


Rm23-dewasa (P/B=Rm46)
Rm17-kanak-kanak (P/B=Rm34)

P/s:tiket balik beli kat jeti langkawi je sebab mana tau kot-kot nak extend sejam dua or sehari dua.hehehe=)

Homestay


Sue Homestay-apartment seri lagenda kuah-3bilik,2bilik air,sila google ye^_^
Rm350 (3hari2malam)
2.5 bintang sebab tandas tak berapa best (Tapi family noora kata ok je,ye saya seorang cerewat bab tandas dan kebersihan!)

Kenderaan


Urvan (15seat)-kitorang ada 12 orang semuanya
owner: Paklang-012-4257856
Rm300-3hari 2malam
Tiptop!Paklang sangat cool (sila bitau noora yang sewa urvan rekomen eh..hahaha..tu pun kalau dia ingatla=D)
Minyak isi Rm80 je untuk 3hari 2malam,kitorang kuat berjalan ooo..nasib minyak dia diesel,so jimat la disitu=)

Aktiviti:


Makam Mahsuri
Rm5 per adult
Rm2.50 per child

Island Hoping
Rm320 untuk boat besar muat 14 orang,book satu boat terus=)
017-2808735
Best dan sangat tiptop!=D

Taman buaya
Rm15 per adult
Rm10 per child

Cable car
Rm15 per adult
Rm10 per child

Selebihnya aktiviti shopping mopping kat pekan kuah:


Coklat:Haji Ismail Group (Pandak Mayah)
Pingan Mangkuk:Haji Ismail Group kat jeti
Gamat:Gamat Ashaari (Pandak Mayah)
Batik,baju,cenderamata:Area Beras terbakar,Uptown kat pandak mayah

Beli la banyak mana pun,asal stay kat langkawi tak lebih dari 3 hari penuh tak kena tax (Pastikan tiket feri or flight masa pergi tu anda simpan=)

Nanti noora tulis lagi eh,picture tak save lagi dalam lappy ni.Tunggguuuu k=)

5 comments:

。+゚o。. Puan Dot . 。o+゚。 said...

best nye bercuti.. hehehe... dah lame sangat tak pergi langkawi... sejak skolah... dah berbelas tahun..
tgu akid besar sikit.. dan boleh jln.. baru la nak pikir berjln2

PutriesNoora said...

hye mama akid!haah tgu besar sket..bawak p taman buaya..gerenti dia suka=D

PutriesNoora said...
This comment has been removed by the author.
Suwaibah YS said...

hehhehe..last year ade gi langkawi..start time balik dh berazam nak update kat blog... setelah sekian lama terperam, jadi pekasam je laaa.. hehehe...
x sbr nk tggu story nora :)

PutriesNoora said...

sue:tgu ye..nanti dah da gambar sedap sket update..hehehe