Friday, May 25, 2012

TTC:Clomid owh clomid

Assalamualaikum!!

Orang melayu dulu-dulu ada buat pepatah,kalau takut dilambung ombak,jangan berumah di tepi pantai.Noora pulak nak buat pepatah baru untuk TTC yang amik clomid macam noora.Kalau takut kecewa,jangan sesuka nak amik clomid.

Uwaaa,kisahnya noora kan diberi bekalan 3 cycles clomid (2biji) daripada klinik Hamid Arshad,dan noora dah selamat makan untuk first cycle.Sekarang sudah cd35 kot,lewat 5hari la lebih kurang.Sakit sengugut sudah kunjung tiba dan paling tak menahan,kesedihan bertambah 5x ganda dari bulan-bulan sebelum ni.Hati ni lemah sangat,rasa nak meraung jer(memang dah meraung kat bahu en.asben tempohari).

Bukan apa,noora letakkan harapan yang sangat tinggi pada clomid.:'( Noora harap sangat clomid membantu. Siap berangan kaw-kaw-kaw bulan ni dan menambah kepiluan hati rupanya bukan noora saja yang letakkan harapan tinggi,mak noora,en.asben,kakak2 noora ngan kawan-kawan lain pun doakan dan selalu update keadaan noora bulan ni.

Tapi dalam ramai-ramai ni,paling noora tak sanggup nak berdepan ialah wajah sedih mak.Mak teringin sangat nak cucu dari noora dengan en.asben.Tak putus-putus doa dari dia dan noora faham sangat dalam usia dia 67tahun ni,memang harapan dia cukup menggunung nak jaga noora dan anak noora bila dalam pantang nanti.Masa kat langkawi,mak siap beli 5-6 helai kain batik.Tau dia cakap pe?"untuk noora bila pantang nanti,pilih mana suka,mak bayar".Ohhhhooiii remuk hati,berkecai-kecai :'(

Ya Allah,memang dugaan tahap gaban betul amik clomid ni.Padahal clomid ni kira fasa pertama kot dalam rawatan kesuburan.Kalau iui,ivf?Pehhh...erm,memang noora tabik sangat kat rakan-rakan TTC yang berjuang untuk iui dan keatas.Noora ni,dah hilang semangat nak teruskan clomid,rasa sedih tu menusuk.

Nak tanya,memang period delay ye kalau makan clomid?ke sebab noora aktif berjalan-jalan bulan ni.emm,balik ni nak cari pati delima ngan susu kambing.Dah bosan minum ducthlady cekelat,nak kembali le susu kambing semula.huhu.

Owh hati,kuatla!amin



15 comments:

Little world said...

Sue makan clomid---Cik P lagi Bgus dari tak makan clomid-sb masa tak makan clomid--cycle sampai cd50

PutriesNoora said...

sue:tu la,noora bw tadi pasal clomid,semua cakap macam tu,ni ting tong pulak..nak buat upt test macam segan je dgn diri sendiri(takut!)huhuhu...

CikPuan Fara said...

sis, memang sedih sgt esp bila mak bersuara camtu.. akak doakan segala usaha sis akan memhasil tak lama lagi. Amin ya rabbalalamin.. sabar yer sis.. percayalah lepas go through all this sadness, painess dan akhirnya berjaya peknen.. rasa bersyukur diuji sebegini. ttc'ian utk org yg hebat. kuatkan semangat yer sis? :)

Shu said...

jangan sedih & putus asa noora...
InsyaAllah...

Zana Adieyza said...

jgn sedih2 dear.. kuatkan semangat.. zana yakin noora kuat utk menghadapinya..

insyaAllah ada sinar bahagia utk kita geng TTC..

Golden Rose said...

jangan berenti mencuba..truskan berusaha & berdoa...insya ALLAH, ALLAH akan berikan juga hasilnya pd hambaNya yg tak penah berputus asa berdoa...my sis 10 tahun tak dpt anak....preggy then gugur, preggy then gugur...mase tu sha kecik but sha kesian tgk keadaan my sis....plg truk die gugur mase kandungan 4 bulan...mmg azabla gak...last2 die trime rawatan kat dr rozita now dah buka spital seniri nama pearl maternity spital....my sis amik rawatan dr sblm preggy smpla anak umo setahun...ALHAMDULILLAH sgt2...ms dulu2 tu my sis kecewa gak but bile muhasabah blik br my sis sedar hikmahnya...dulu2 my sis tinggal umah sewa & her situation mmg a bit susah but then bile dah beli umah sendiri br my sis preggy...see ALLAH MAHA MENGETAHUI...hanya yg terbaik akan diberikan olehNya.

izla said...

Noora kene kuat ekk.
InsyaAllah rezeki tu ada
jangan putus asa k..

PutriesNoora said...

sis fara:tq sangat2..amin untuk doa tu...noora sedang kuatkan hati..huhuhu..tq again sis=)

PutriesNoora said...

shu:tq shu..=)

PutriesNoora said...

zana:InsyaAllah zana,berat rasanya..hanya Allah yang tahu kan...pada DIA jugak noora mintak kekuatan..aminnn=)

PutriesNoora said...

Golden rose:tu la,noora selalu fikir ada hikmah disebalik semua ni,cuma kita kena selalu usaha dan doakan..=)

PutriesNoora said...

izla:tq izla...InsyaAllah..amin...=)

fifi said...

sis nora.. try la susu kambing.. sedap.. :) inshaAllah tak lame lagi sampai turn sis.. mak da doakan tu.. doa mak kan makbul.. fifi di sini pon sentiase doakan sis..

PutriesNoora said...

fifi:aminnnn...tq fifi...sayang fifi=)

Siti Nursyuhada said...

biasalaa org mcm kita nie mmg moody jer memanjang... stress kan... xmakan ubat hormon pon boleh moody gak camna tue hahahha....


sue new ttc blooger... saya dh follow awak.. salam perkenalan... semoga kita sama2 dapat bg semangat antara satu sama lain yee...
jom singgah blog n follow...