Wednesday, May 30, 2012

TTC: polik tapi bisa bonar jang

Assalamualaikum,

Dear friend,tq sangat sebab ramai yang bagi kata-kata semangat dalam entry lepas.Noora dah selamat terpeot pada cd36 cenggitu.Lewat seminggu gak,pelik tapi benar.Ramai kata makan clomid period ontime or cepat,emosi pulak akan terganggu,moody je tapi noora happy sangat pulak(bila rasa sengugut is coming hati tak gembira dah),period lak delay.T_____T

Ermm..masa first day period tu,noora menghadap dugaan maha berat.Remuk hati ni,rasa kecewa,duka sangat-sangat.Tentang apa,biarlah rahsia,yang penting terima kasih sangatsangat kat en.asben yang memahami dan Allah yang menguatkan hati ni.

Ok lari topik lak,ni dah start clomid+asid folik untuk cycle 2.Mood?memang sangat teruk!!sikit-sikit rasa nak marah dan nak nangis,kecik hati semua cukup.Malam tadi rasa marah je dengan kakak,tapi sebagai adik kita memang takleh marah kakak ye kawan-kawan,jadi diam dan marah dalam hati je pastu fikir pehal nak geram,bukan apa pun.hahaha ngek sungguh perasaaan terbabit.Tadi en.asben tertinggi suara sket je pun dah nak nangis,mujur dia memujuk dengan pantas dan perfect10 bila tengok noora dah start diam dan air mata nak bergenang.Padahal takde benda pun,agagaga,gilak sensitip!!Kena isghtifar banyak-banyak ni .hohoho.Hari tu macam tak caya ubat-ubat hormon ni boleh pengaruh emosi,sekarang dah percaya.ngeeeeee.Harapharap mampu kawal emosi sebaiknya.aminnn.

Selain dari clomid,noora dah start minum pati delima dan betul rasa kulit tambah cerah (pentipu sebab baru minum 4-5hari macam tu =P).Pastu nak makan habatussauda from minsyam lepas haid kering.Ada lagi la menda-menda lain yang noora telan (termasuk seketul berger mekdi tadi).

Maybe cycle 2 clomid will be last cycle for me.Entahlah.Tengokla nanti macam mana.Anyway tadi berjaya gak minum seteguk dua air coke untuk mengelakkan tercekik berger mekdi.Nak tau dua cerita lagi x?Ada budak tu g makan clomid start cd3 (sepatutnya cd2),pastu ada budak tu kekonon melepaskan kesedihan,dia g minum air sprite kat mekdi pastu 2hari perut dia cramp.padanla muka kan.hmmm.baru perasan,ahad hari tu makan mekdi,hari ni mekdi lagi.Hentamm sajalah labiii.

Nampak sangat emosi tingtong,entri pun macam hampeh.Padan muka kau blog!

18 comments:

hikari said...

salam.. hai noora.. sy doakan cycle kedua ni jadi..insyaAllah.. amin..saya dulu sama gak.. cycle 1st clomid, panjang dr biasa.. 64 hari tau.. lg lama dr noora.. sewel kejap bila dtg jugak itu period... then, cycle ke2 clomid buat OPK dpt positif terus feeling2 nk buat UPT dah...

hehe.. gud luck 4 both of u okeh.. insyaAllah.....

yannie bunny said...

noora, lain orang lain effect clomid ni. mcm sy, mood happy gila bila makan clomid. kalau tak makan, garang macam singa. hehe. tapi period sy cepat bila makan clomid.

takpe, bila awk frust, itu normal. sebab bila kita berusaha, kita nak berjaya. tapi bila tak berjaya, awk jangan putus asa. itu paling penting. teruskan usaha sampai berjaya ok!

PutriesNoora said...

hikari:amin ya Allah...amin...tq mama hikari,sayang ketat2=)

PutriesNoora said...

yanie:memang yanie strong abis,respek sangat kat yanie..tq dear=)

Suwaibah YS said...

Noora...
time2 macamni kita kna pikir benda2 yang happy.. sue tak pnah amik clomid ni... tapi, tu la, bila emosi melanda, cuba tak layan sgt..gi jejalan tgk wayang ke.. jgn pikir sgt.. mmg akan rase down..
pape pun kita doakan yg terbail tuk next cycle.. muaahhhxx :)

PutriesNoora said...

sue:tula...memang tak fikir,tapi bila kena tu tetiba sensitif,huhu..ok sue,tq..aminnnn....mmmuaaahhhxxx tooo=)

Pink Lavender said...

makneng lom pernah amek clomid
dah 2x berurut,lom ada hasil lagik..

skrg try amek ubat tradisional

makneng follow kamu
jom follow makneng

PutriesNoora said...

makneng:hehehe..ok t sy follow=)

Zana Adieyza said...

percaya x kalau zana ckp zana xpernah ambik clomid? serius.. w/pun nak sgt baby tp zana x try lagi makan ubat2 dr doktor.. x tau nape.. mmg nmpk teruk sgt kan?

zana just makan asid folic, pati delima & vitamin.. yg lain berserah.. mmg segan bila geng TTC bgtau makan clomid sedangkan kita x berusaha ke arah tu..

chaiyok2 noora!! zana doakan ada rezeki noora x lama lg..

PutriesNoora said...

zana:percayaaa...hehehe..memang ramai yang x on clomid,itu terpulanglah kat masing2,bnyk lagi cara kita boleh usaha kan...macam noora,xde amik vitamin pulak..hehehe..InsyaAllah ada zuriat untuk kita cecepat..aminnn...

Siti Nursyuhada said...

sue pernah beli sendiri clomid nie bkn advise dri doktor pon.. beli sendiri... start makan period mmg jadi pendek 26 cycle... mood makan plak yg melampau3... hu3 lain kan.. xblh tahan lapar langsung... nak makan je...
Tak pe noora kita berusahakan yang lain berserah pada ilahi...

PutriesNoora said...

sue:beraninya dia beli sendiri..huhu...betul tu..kita usaha,Allah jua yang menentukan..=)

Anonymous said...

betul ker noora dah pregnant? ader terbaca kat blog ttc mengenai noora dah pregnant..congrates dear..

PutriesNoora said...

cik anon:itu bukan sy..huhu..mungkin akan datang rezeki sy lepas ni...aminnn...hehehe

fifi said...

fifi dulu on clomid mood makan yang membuak2.. peot datang on time.. next cycle bukan takat clomid.. siap up dgn folliova.. sekali jab foliova RM 75 ke 80.. tapi tak berjaye juga.. last2 malas buat ape2.. hihi.. tawakal je dulu.. time malas nak pk.. nak enjoy BFP pulak..

inshaAllah nora menyusul lepas ni.. amin..

PutriesNoora said...

InsyaAllah..amin....tq fifi=)

ieza said...

Dulu sy pn mkn pati delima n habatussauda for 2 months, x on clomid pun. After 2 months alhamdulillah brjaye preggy... So doa byk2 n never give up k insyaAllah ade rezki nanti :)

PutriesNoora said...

ieza:yeke...bestnya...InsyaAllah...doakan noora ye=)