Friday, May 25, 2012

Langkawi day 3: cable car+subhanallah!

Assalamualaikum!

Hai,berkurun baru nak sambung entry kat langkawi.Tapi takpe,demi rujukan sendiri di masa hadapan,noora gagahkan jua untuk menghapdet.hohoho.

Last day tu planningnya just nak round-round and shopping-shopping je kat langkawi.Tapi,oleh kerana kaum-kaum adam sibuk nak naik cable car sampai merajuk-rajuk manja dengan bini masing-masing (asben noora pun dah pandai bersetongkol dengan abg2 ipar,kemaaaiiinnn!),maka kitorang tunaikan la jugak permintaan dorang tu.

Dalam seramai 12 orang ahli keluarga yang naik cable car,noora la yang paling penakut  sekali,siap statik je tak gerak-gerak,siap tutup mata bagai.Ye,ye,ye gelak gelak,sabar jela.Nak buat macam mana,bukan gayat cuma seram bila pikir kalau jatuh ni macam mana.huhuhu.takut sehhh.dosa banyak lagi ni,takutttt!

Tapi pemandangan dari atas sangat-sangat cantik!Ya Allah,indahnya ciptaan Mu!(sempat curi-curi pandang walau takut =P)

telaga tujuh dari atas=D

senyum tak ikhlas,pucat lesi,takut nak maaammmmp!

kalau tengok sendiri lagi super cantik!=)


kakak sulong dgn anak sulong  dia excited nak amik gambar dgn ular sawa

emmed hampir mencekik mati ular tu,dia berani tapi pegang kuat sangat sampai tergeliat ular tu..hehe



ahli rombongan nak balik dah!!



Sekian cerita-ceritu family vacation kitorang kat langkawi.InsyaAllah raya ni ada plan lagi,tapi kemana tak tau lagi.Ada cadangan?sila taip sms<cadangan<cuti dan hantarkan ke 32228.Ok mengarut,bye!=P

8 comments:

iedchan said...

i Gayat jugak nek tempat tinggi2 heheh

PUANSTOBERI said...

hergh... akak mmg tak la nak amik gmbr ngan ulau tu.. jgn kata amik gambau.. lalu dedekat pun tak.. eiiww..

Next station percutian, gi le Krabi. Hihiwww :D

PutriesNoora said...

iedchan:ni xgayat..tapi takut kemaiiinn..sket la nak menitis air mata..hehehe

PutriesNoora said...

kekda:tingin gak g situ..kena kumpul duit dulu..hehe

Suwaibah YS said...

frust nya..tahun lepas gi tak berkesempatan nak naik cable car..sbb hujan.. huuuu

PutriesNoora said...

sue:best sue...kita yang penakut ni pun seronok,apetah lagi yang berani..hehe

fifi said...

cable car best.. dulu fifi pergi sekali tutup sebab angin kuat.. tak putus ase.. esoknye pergi lagi.. pagi sedangkan petang tu da flight balik kl.. sanggup sebab teringin.. tapi memang cantik sangat view dari atas.. siap berangan kalau la ade kepale zirafah keluar dari celahcelah pokok kat bawah.. confirm lagi cantik.. hihi..

PutriesNoora said...

fifi:zirafah?hehehe..lawak la fifi ni=D